17 JUNI: ‘RIDE TO WORK DAY’!

Grabbel naar de kalender en kruis maandag 17 juni alvast aan: voor het 27ste opeenvolgende jaar staat de derde maandag van juni met rood aangestipt in de agenda van elke motorrijder, want op die dag staat de jaarlijkse internationale ‘Ride To Work Day’ gepland. Die staat volledig in het teken van het verhogen van het positieve bewustzijn over motoren en de voordelen die ze bieden. Het doel is om dat op de meest zichtbare manier te doen: zoveel mogelijk mensen op de motorfiets, scooters en bromfietsen krijgen.

Door met z’n allen op de motor te springen, kunnen we het positieve bewustzijn ten aanzien van motorrijders vergroten bij alle weggebruikers, én de voordelen van motorrijden promoten bij werkgevers. Terzelfdertijd proberen we met z’n allen om de positieve punten van motorrijden in de media te brengen, om ervoor te zorgen dat meer weggebruikers het overwegen om de motor te nemen als alternatief voor hun wagen.

Geniet daarenboven van de rit naar ‘t werk. We willen graag zoveel mogelijk Europese motorrijders op hun motor zien rijden op de Ride To Work Day, maar dat lukt enkel met jullie hulp. Als je normaal gezien de wagen neemt om naar kantoor te bollen, en vooral in het weekend geniet van een motorritje, dan zou een verfrissende motorrit naar het werk je wel eens positief kunnen verrassen: niks wat beter opkikkert of aangenamer is om stoom af te blazen dan de rit van of naar huis, met de wind in je haar en geen enkele mogelijkheid om jou tijdens die rit te storen. Alleen jij, je motor en de weg. Heerlijk.

Dus, dames en heren: wat de weersvoorspellingen ook mogen zijn, opzadelen en rijden, die hap! Voorlopig ziet ‘t er wat dat laatste betreft overigens meer dan behoorlijk uit, maandag. Het officiële bericht op de website van het KMI luidt: “Maandag lijkt het meestal droog te blijven met afwisselend zonnige perioden en wolkenvelden. Het kwik zou tussen 20 graden aan zee en 24 graden in de Kempen klimmen.” Klinkt als ideaal motorweer, niet?

Nog motivatie nodig? Check dan zeker even onderstaand filmpje! Hoe dan ook, tot maandag 17 juni?