2020 KTM Super Duke 1290R: Winglets! (video)

Niet alleen Red Bull geeft je vleugels, ook KTM heeft snode plannen vanaf volgend jaar. Het is geen geheim meer dat er voor 2020 een nieuwe Super Duke R op stapel staat. Wat we nog niet wisten: het ding heeft vleugels.

Zijn we nog maar net gewend aan high-end superbikes met vleugels (Panigale V4 R, Tuono V4 1100 Factory) voor volgend jaar gaan ook de naked bikes deze trend volgen. Van de Ducati Streetfighter V4 is inmiddels bekend dat deze met hulp van winglets zal proberen z’n voorwiel aan de grond te houden (wordt nog een klus met de geclaimde 208 pk!) en ook KTM zal dit voorbeeld nu gaan volgen met de 1290 Super Duke R a.k.a. ‘The Beast’, getuige de teaser-video. KTM zal net als Ducati claimen dat het GP-techniek toepast op zijn straatmodellen maar geloof ons dat dit soort vleugels op een nakedbike vooral een hoge marketingwaarde hebben…het oogt cool, nietwaar?

Meer nieuws op MotokicX over de nieuwe Super Duke tijdens de Eicma in Milaan, 5 november!

Deel

Gerelateerde artikels

Koopgids 2023

De Koopgids 2023 is er!

Het nieuwe jaar is intussen stevig op gang getrokken en daar hoort traditioneel een handige bundeling bij van alle motoren die verkrijgbaar zijn op de