2020 Nieuwe Ducati Panigale V2 en update Panigale V4

De Ducati Panigale 959 is dood. Leve de Panigale V2! Los van de Euro5-norm krijgt de V2 nu kuipwerk dat nauwer aansluit op het uiterlijk van de Panigale V4 – lees: met de grotere luchthappers en enkelzijdige achterbrug. De V2 krijgt daarenboven een identiek elektronicapakket aangemeten als de V4. Met 155 pk bij 10.750 toeren en 105 Nm bij 9.000 omwentelingen is hij een stukje krachtiger dan z’n voorganger (+5 pk en +2 Nm). 

De nieuwe neus steunt op een Showa Big Piston, terwijl z’n weledele billen op een Sachs monoshock deinen. Over een S-model wordt voorlopig in alle talen gezwegen, al verwachten we dat wel in de toekomst. 

Ook de 2020 Ducati V4 Panigale wordt opgepoetst. Op basis van klantenfeedback en -data gingen ze in Borgo Panigale aan de slag om enkele subtiele aanpassingen door te voeren aan aerodynamica, chassis, elektronica en mapping van het ride-by-wire. Volgens Ducati stond vooral extra stabiliteit en een hogere snelheid bij het insturen op het verlanglijstje. De standaard V4 neemt nu een aantal features van de V4 R over, zoals de vleugels.

Het frame wordt aangepast, met aangepaste ‘flex’ of buiging in het frame, zodat je bij extreme hellingshoeken meer gevoel krijgt in de voorkant. Ook de tractiecontrole krijgt een update, zodat je met nog meer vertrouwen volgas de bocht uit kunt, terwijl ook de tijd die de quickshifter nodig heeft om een volgende versnelling te selecteren is gereduceerd. Ook de injectiemapping is aangepast, met een meer voorspelbare gasreactie. Wat met 214 pk altijd welgekomen is. De S-versie krijgt vergelijkbare updates en uiteraard de Öhlins Smart EC veren. 

Deel

Gerelateerde artikels

BMW M 1000 XR

BMW M 1000 XR: winglets en 200 pk

Na de S 1000 R en S 1000 RR wordt nu ook BMW’s sportieve allrounder overgoten met een flinke scheut M-saus. Dat betekent onder meer een setje vleugels. Op

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor