Nieuw voor 2021: Kawasaki Versys 1000 S

Voor 2021 introduceert Kawasaki een nieuw lid in de Versys-familie, de Versys 1000 S. Die neemt nagenoeg alle features van de Versys 1000 SE over, uitgezonderd de elektronische vering. Op de ‘S’ gaat Kawa voor een handmatig verstelbare Showa 43mm UPSD-voorvork met instelbare uitgaande demping en veervoorspanning, en achteraan voor een horizontale back-link vering voorzien van een gasgevulde Showa schokdemper met instelbare uitgaande demping en veervoorspanning.

 class=

De Versys 1000 S kan met andere woorden ook uitpakken met de soepele 1.043cc viercilinder van z’n broers, die voorzien is van elektronische gaskleppen. Daardoor kon de Versys S standaard voorzien worden van cruisecontrole, tractiecontrole, verschillende power- en rijmodi, en Kawasaki’s Cornering Management functie. Voorts treft de potentiële koper op z’n MY21 S ook led- en adaptieve bochtenverlichting, een verstelbaar windscherm, slipperkoppeling, up/down quickshifter, TFT-dashboard met bluetoothmogelijkheden, een 12V-aansluiting, handvatverwarming, en handkappen. Kortom, al wat je nodig hebt voor het betere tourwerk.

 class=

De 2021 Versys 1000 S en Versys 1000 SE zijn vanaf december beschikbaar bij de Kawasaki-dealer in de volgende kleurstellingen: ‘Emerald Blazed Green / Metallic Diablo Black / Metallic Flat Spark Black’ en ‘Pearl Storm Gray / Metallic Diablo Black / Metallic Flat Spark Black’. Prijzen worden later bekend gemaakt.

 class=

Deel

Gerelateerde artikels

Motorrijder mei 2024

Een wereld van uitersten

In dit nummer kregen we tegen wil en dank te maken met uitersten. Soms zelfs in één en dezelfde motor, zo is de gloednieuwe Enduro

Motorkeuring

Dossier: één jaar motorkeuring

Op 1 januari 2023 voerde Vlaanderen de motorfietskeuring in. Sindsdien moet elke motor van meer dan 125cc die tweedehands verkocht wordt en elke motor die