Producttest: Wunderlich Click Bag 6 L

Wunderlich Click Bag 6

De klassieke tanktas is altijd al een goede oplossing geweest voor spullen die je onderweg binnen handbereik wil hebben, en de moderne montagesystemen op een tankring hebben de tanktas alleen maar interessanter gemaakt.

Tanktassen die op een ring bovenop de tankdop gemonteerd worden zijn niet nieuw, op mijn persoonlijke motor heb ik al een hele tijd tot volle tevredenheid een systeem van Kappa in gebruik. Wordt bij Kappa de tanktas op de eigenlijke ring gemonteerd, dan klikt de Click Bag van Wunderlich met twee sleuven en een veersysteem op twee uitstulpingen op de tankring.

Dat maakt van het plaatsen en afnemen van de tanktas kinderspel, keerzijde van de medaille is dat de tankring er iets minder fraai uitziet als je zonder tanktas onderweg bent. Met een inhoud van zes liter is de Click Bag niet gigantisch, wil je meer opbergruimte bovenop de tank dan zijn er tanktassen met elf en zestien liter inhoud beschikbaar. De zes liter opbergruimte van de kleinste Click Bag kan je met een rits wel vergroten naar acht liter zonder dat je dan met een torenhoge tanktas tussen je voorarmen rondrijdt.

Wunderlich Click Bag 6

Zijvakjes aan de buitenzijde van de tas om snel een bankkaart op te bergen heeft de Click Bag van zes liter niet, aan de binnenkant van het deksel en in de binnenbekleding van de tas zitten wel mesh vakjes om kleinigheden op te bergen en de Click Bag is voorzien van een opening om een laadkabel naar binnen te leiden. Het feit dat die opening er zit en dat Wunderlich geen waterdichte ritsen gebruikt, zorgt er voor dat de Click Bag op zich niet waterdicht is, eerder ‘waterafstotend’.

De Click Bag wordt evenwel geleverd met een waterdichte binnentas (noem het een ruim uitgevallen etui) met rol- en kliksluiting die je met zes iets te licht uitgevallen drukknopen in de Click Bag bevestigt. Werkt prima als het regent, gebruik ik niet als het een gegarandeerd droge dag is want dan heb je je spullen nog wat sneller uit de tanktas opgediept.


Onder de brede klittenband bovenop de tanktas kan je een mobieltje plaatsen, al heb ik me daar nog niet aan gewaagd omdat mijn telefoon me daar net iets te lief voor is. De blauwe voering van de Click Bag en de blauwe binnentas moeten de zoektocht naar je spullen vergemakkelijken omdat het blauw beter contrasteert met pakweg een portefeuille of een sleutelbos.

De kwaliteit van de gebruikte stoffen, ritsen en stiknaden is dermate hoog dat je er geen seconde aan hoeft te twijfelen dat je aan deze tanktas jaren plezier zal beleven. Wat de adviesprijs van 159,90 euro voor de tanktas (die in lijn ligt met die van de concurrentie) en 39,90 voor de tankring nog een stuk vlotter verteerbaar maakt.

Getest door: Bart de Schampheleire
Maten: 6 liter (ook beschikbaar: 11 liter, € 209,- • 16 liter, € 239,-)
Prijs: Click Bag 6 L € 159,90 • Tankring € 39,90
Kleuren: zwart
Meer info: www.wunderlich.de

Wunderlich Click Bag 6

Deel

Gerelateerde artikels

Helite H-MOOV

Helite H-MOOV

Het Franse Helite ontwikkelde met de H-MOOV een rugzak voor intensieve woon-werkrijders zoals ikzelf er eentje ben. Wat ‘m dan zo speciaal maakt? Deze rugzak

Bridgestone A41

Bandentest: Bridgestone A41 familie

Bridgestone had het geweldige idee om de gehele adventure-familie samen te presenteren. Het moet een blij weerzien worden met de A41, AT41 en AX41. Een