Florine brommert: Go hard or go home

Florine brommert

De jeugd niet meer motorgek? Florine Waeyaert (16) bewijst het tegendeel! In deze minicolumn kan je Florines eerste stappen in de motorwereld volgen: van theorie-examen tot de eerste echte rijervaring.

Ik heb eigenlijk nog nooit met een brommer gereden. Tenminste, niet echt. Een uurtje crossinitiatie op een elektrische brommer heeft me wat basisinzicht gegeven, maar echt ervaring kan je dat nog niet noemen. Mijn interesse is er wel al langer, met een vader die gek is van motoren kan dat bijna niet anders. Ik heb hem vaak de motor helpen schoonmaken en we maakten talloze ritjes op zomeravonden. Een van de hoogtepunten was een motordemonstratie op mijn kleuterschool, die werd georganiseerd in het teken van Hobbyweek. In elk geval bereikte mijn coolfactor onder de kleuters spectaculaire hoogtes met zo’n stoere motorrijdende papa tussen de wielertoeristen en vissers.

Tijdens de jaarlijkse bezoekjes aan het Motorsalon kon ik me echt laten gaan en op de blinkende brommers gaan proefzitten en wegdromen. De zoektocht naar een brommer voor mezelf begon aan mijn bureau, op de pc. Ik had nog geen idee over merk, model, kleur … helemaal niks. Wat ik wel al zeker wist, was dat mijn brommer groot, stoer en een imagobooster moest zijn: go hard or go home, anders kon ik net zo goed een elektrische fiets kopen. Ook het idee om het nieuwe schooljaar ronkend  aan te vatten klonk als muziek in mijn oren. Enig probleempje: de keuze was immens en ik zag door het bos de bomen niet meer. Groot, klein, zwaar, licht … echt álles kwam voorbij – tweetakt en viertakt brommers, naked bikes, scooters en zelfs enduro’s. De expertise van mijn papa kwam dus goed van pas toen ik bij hem aanklopte voor advies. Op basis van mijn richtlijnen (“Ik wil iets stoers dat vlot rijdt, en van goede kwaliteit”) kwamen we een paar maanden later samen uit bij een Mash Fifty Scrambler. Die staat intussen te blinken in de garage, ik kan niet wachten om ermee aan de rol te gaan! Al zal ik daarvoor eerst moeten slagen voor het theorie-examen… Wordt vervolgd!

Florine Waeyaert

Deel

Gerelateerde artikels

Yamaha_WR450F 2-Trac

Ken je deze nog? Yamaha WR450F 2-Trac

Was er eigenlijk íemand die geloofde dat dit hét ging worden toen Yamaha in 2004 de tweewiel-aangedreven WR450F 2-Trac uitbracht? Helaas, de toekomst zou anders

Silverstone

MotoGP-circuits: Silverstone

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.