Terugblik Superbiker Mettet 2024

SUPERBIKER Mettet 2024

Met zes overwinningen in de voorbije acht jaar was Marc-Reiner Schmidt de te kloppen man tijdens de 37ste Superbiker in Mettet, afgelopen weekend. De Duitser had aan Lukas Höllbacher een taaie klant, maar pakte wel de dubbel: Schmidt won voor de zevende keer de Superbiker en griste in één beweging zijn vierde wereldtitel supermoto mee.

Met meer dan twintigduizend stonden ze langs het circuit van Mettet, waarmee de Superbiker zijn reputatie van publieksmagneet opnieuw alle eer aandeed. De grote sterren van de wegracerij en de motorcross mogen door hun alsmaar uitdijende kalenders niet meer naar Mettet afzakken; maar de mix van véél wedstrijden, véél randanimatie en interessante projecten (zo nam Fred Fiorentino dit jaar aan de Senior Superbiker deel op een door Zone Rouge tot supermotard omgebouwde Yamaha Ténéré) volstaat nog altijd om veel volk naar de Superbiker te lokken.

SUPERBIKER Mettet 2024 Fiorentino

Dat publiek zag Marc-Reiner Schmidt (L30 Racing TM Moto) voor de zevende keer de Superbiker winnen nadat hij op de zaterdag al zijn vierde wereldtitel veiligstelde in de Belgische GP van het WK S1GP. In die twee wedstrijden moest Schmidt wel telkens de Oostenrijker Lukas Höllbacher voor zich dulden, maar de twee tweede plaatsen volstonden voor de wereldtitel.

De voorbije Superbiker van Mettet stond ook in het teken van het afscheid van achtvoudig wereldkampioen Supermoto Thomas Chareyre. Na 22 jaar motorsport houdt The legend of Supermoto het voor bekeken.

Onze vaderlandse Legend of Motorcycle Photography Jonathan Godin zorgde voor een terugblik. Enjoy!


Fotografie Jonathan Godin

Deel

Gerelateerde artikels

Energica Experia

Energica is (bijna) failliet

Elektrische voortstuwing in combinatie met een motorfiets blijkt tot op heden nog steeds geen gelukkig huwelijk. Nadat onlangs al bekend werd dat de verkoopcijfers van