Afscheid van Chris Pfeiffer

Christian ‘Chris’ Pfeiffer is niet meer. De viervoudig Europees en wereldkampioen stuntrijden heeft zichzelf van het leven benomen nadat hij al enige tijd met depressie kampte.

Het is onwezenlijk om door z’n instagram-pagina te scrollen met dat verschrikkelijke nieuws in het achterhoofd. Pfeiffer is zo’n beetje de Valentino Rossi van de stuntrijders. We hebben de man één keer ontmoet, tijdens het salon van Brussel in 2008, waar hij met z’n BMW F 800 op een verregende parking dingen deed die alle wetten van de fysica tarten.

We stopten ‘m ook nog even onze duurtest F800 toe, maar wegens de semi-slicks draaide dat uit op een val. “Impossbile with these tires!” riep hij nog voordat hij met z’n eigen F 800 akelig dicht bij onze BMW rondjes ging draaien op het achterwiel, om zelfs heel even een voetje op het zadel van onze geparkeerde motor te zetten en dan verder te rijden alsof het de normaalste zaak van de wereld was.

Achteraf maakten we heel kort een praatje, de energie knetterde van hem af. Hij dacht snel, praatte snel en bewoog snel. Misschien wel iets te snel, zou je achteraf kunnen denken… Wat ons het sterkst zal bijblijven is zijn lach, die hij ook uitvoerig etaleert op z’n laatste Instagram-foto. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden.

Mocht je zelf kampen met donkere gedachten, zoek dan alsjeblieft hulp. Vrienden en familie staan ongetwijfeld voor je klaar, ook op de website van de zelfmoordlijn kan je terecht – zowel bellen als chatten is mogelijk. Doen.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar