Airbag onder of boven elke jas? Dainese Smart Jacket!

Groot nieuws in airbag-land: Dainese komt met het Smart Jacket op de markt, het nieuwe D-Air® Airbagsysteem dat kan gedragen worden boven of onder eender welke jas. Het jasje is niet groter dan het gemiddelde ‘overgooiertje’, is makkelijker opvouwbaar en werkt volledig autonoom – geen kabeltjes of touwtjes richting motor, dus! Het Smart Jacket is beschikbaar voor zowel mannen als vrouwen en biedt bescherming tegen de impact bij een plotse stop.

Net zoals bij de eerdere D-Air-systemen analyseert een speciaal door Dainese ontwikkeld algoritme 1.000 keer per seconde alle data, afkomstig van zeven receptoren en detecteert elk mogelijk gevaar, zodat het Shield enkel in geval van nood in enkele milliseconden geactiveerd kan worden. Dat zogenaamde ‘Shield’ is de door Dainese ontwikkelde airbag: door z’n speciale structuur met interne microbedrading, blaast de luchtzak mooi gelijkmatig en gecontroleerd op over de hele oppervlakte van de jas. Een echt schild dus, dat het lichaam omsluit, zodat de motorrijd(st)er beter beschermd is. Technologie waaraan ook de racers in de MotoGP hun lijf en leden toevertrouwen.

 class=

Het Shield bedekt de borstkas en rug en biedt een gegarandeerde bescherming die gelijk is aan die van zeven rugbeschermers van ‘niveau 1’, zonder ook maar één rigide deel aan boord te hebben. Het resultaat is een uiterst licht kledingstuk dat praktisch in gebruik is en geplooid en opgeborgen kan worden in een tas, topkoffer of rugzak op de motorfiets.

De buitenstof van het Smart Jacket is daarenboven geventileerd, én kan tegelijk zonder zorgen in de regen gebruikt worden. De waterdichte stof en de ondoordringbare structuur van de D-Air® laten geen druppel water door. Aangezien de jas de technologie van de derde generatie D-Air aanwendt, kan je de luchtzak ook meteen laten vervangen bij een erkend verkoper – en hoeft hij dus niet teruggestuurd worden naar de fabrikant. Als laatste troef heeft het Smart Jacket ook een potente batterij aan boord, die een autonomie van maar liefst 26 uur garandeert. 

 class=

Het Dainese Smart Jacket is beschikbaar in zes verschillende maten, zowel voor mannen als voor vrouwen. De jas is in het volledige Dainese dealer-netwerk beschikbaar vanaf juli en moet 599 euro kosten.

Deel

Gerelateerde artikels

bagage op de motor

Ik ga op reis en ik neem mee…

Het motorseizoen is weer volop op gang getrapt, en dan komen ook de langere tripjes en reizen weer in het vizier. Minstens half zo leuk