Airoh Connor

Airoh Connor

Wat? Een helm voor de gewone man. Daar zal Conner Rousseau blij mee zijn.

Waarom? Omdat niet iedereen zelfstandig is, stukken van mensen verdient en daarom 500 euro opzij heeft liggen voor een helm. Arbeiders aan de macht!

Hoe werkt het? Volgens het Airoh persbericht is de Connor gevormd naar de lucht. Daar zouden we dus ook een flauwe politieke grap over kunnen maken, maar dat gaan we niet doen. Airoh heeft zijn eigen windtunnel en gebruikte die testopstelling om de ventilatie van de Connor te optimaliseren. In combinatie met het uitneembare, wasbare en ventilerende binnenwerk moet dat een helm opleveren die ook op de warmste dagen luchtig blijft. Ondanks de lage prijs biedt Airoh de Connor wel in zes maten aan (van XS tot XXL) waarvoor ze zelfs drie verschillende thermoplast helmschalen gebruiken. De ingebouwde Airoh Sliding Net (ASN) werkt een beetje als een MIPS om de rotatiekrachten die ontstaan bij een crash op te vangen. Het vizier is voorzien van nokjes voor een Pinlock 70 dampwerende insert en de helm wordt geleverd met een ‘Stop Wind’ om te voorkomen dat rijwind langs de kier tussen helm en hals naar binnen waait.

Meer info: www.airoh.com

Deel

Gerelateerde artikels

Nolan X-1005 UC

Nolan 2024

N60-6 Sport, N70-2 GT en X-1005 UC. Het zouden kinderen nummer 12, 13 en 14 van Elon Musk kunnen zijn, maar achter deze rare codenamen