Alex Rins naar LCR Honda

Het vroegtijdige vertrek van Suzuki uit de MotoGP heeft een aardige stoelendans teweeggebracht, waarbij iedereen nu langzaam z’n plekje lijkt in te nemen. Zo ook bij het LCR Honda Castrol-team van Lucio Cecchinello.

Na twee teleurstellende seizoenen met oud Moto2-kampioen Alex Márquez (die verkast is naar Gresini Ducati) blijft de voertaal Spaans in de Italiaanse renstal nu Alex Rins een contract voor twee jaar heeft getekend. De 26-jarige Rins, die tot op heden 55 podiums behaalde – waarvan 15 in de MotoGP, inclusief 3 overwinningen – neemt een schat aan ervaring mee naar het Honda-team.


“Rins is een ervaren rijder, een snelle rijder en ook een rijder die met regelmaat op het podium staat in de MotoGP. Daar zijn er niet veel van. Met zijn ervaring en zijn goede communicatieve vaardigheden richting de technici zijn wij ervan overtuigd dat Alex het team naar een hoger plan kan tillen”, aldus Cecchinello.

Het is voor Rins ondertussen te hopen dat hij snel z’n draai kan vinden op de Honda, iets wat veel van z’n collega’s tot op heden nog niet gelukt is. Met Marc Márquez in de lappenmand voor de rest van het seizoen, ligt de druk bij Honda om de RC-V vooral wat gebruiksvriendelijker te maken met het oog op 2023.

Overigens lijkt het ook al zo goed als zeker dat Rins’ huidige Suzuki-teammaatje Joan Mir binnenkort ook zal tekenen bij Honda. Voor de wereldkampioen van 2020 ligt er een contract klaar bij Repsol Honda nu Pol Espargaró weer teruggaat naar KTM.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.