American Flat Track finales

Komend weekend vinden op de Volusia Speedway Park in Barberville, Florida de laatste twee manches van de populaire American Flat Track series plaats.

De American Flat Track series bestaan uit drie klassen: in de Mission SuperTwins zie je toppers zoals kampioenschapsleider Jared Mees en Briar Bauman (en diens vrouw Shayna Texter) aan het werk op moderne prototype twins van 649 to 900cc.


Bij de Mission Production Twins vind je van productiemotoren afgeleide racers als de Harley-Davidson XR750, Honda RS750 of Indian Scout FTR750. En in de Parts Unlimited AFT Singles strijden dan weer speciaal geprepareerde maar ook op productie gebaseerde 450cc crossmotoren.

Tijdens een seizoen worden er achttien races verreden op vier verschillende types circuits: de Mile ovals, Half-Mile ovals, Short Track ovals en de TT’s, die ook bochten naar rechts en een jump bevatten.


Flat Track is nog steeds een van onze favoriete sporttakken, het promofilmpje voor een eerdere race hieronder maakt al een beetje duidelijk waarom. Je kan alle American Flat Track-races trouwens live volgen via deze website – weliswaar achter een betaalmuurtje, maar je kan er ook rustig snuisteren in gratis filmpjes. Ook op het YouTube-kanaal van de AFT zijn tal van raceverslagen en andere filmpjes te vinden.

Deel

Gerelateerde artikels

Grand Prix Le Mans 2023 1000 GP

1000 Grand Prixs

In 1949 vond op het Eiland Man de allereerste Grand Prix voor motoren ooit plaats. Een tweetal weken geleden, zo’n 74 jaar later, mochten we

Le Mans Bastianini 2022

MotoGP-circuits: Le Mans

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.