Andrea Iannone test positief! (update)

De Italiaanse MotoGP-rijder en halftijds Instagram-fenomeen Andrea ‘The Maniac’ Iannone heeft tijdens de GP van Sepang positief getest. Helaas gaat het niet om nieuwe onderdelen op z’n Aprilia MotoGP-motor, maar op anabole steroïden in z’n urine tijdens een dopingcontrole. Iannone kan nog een B-staal laten analyseren om eventueel z’n onschuld aan te tonen.

Voorlopig is Iannone geschorst van elke vorm van competitie tot nader order. Meer informatie wordt er voorlopig niet vrijgegeven, maar het ziet er naar uit de Iannone’s carrière nog maar eens een knauw krijgt. Volgens sommigen is er nu meteen een plaatsje vrijgekomen in het Aprilia MotoGP-team. Wordt vervolgd.

Update (09-01-2020)

Ook uit de B-staal is gebleken dat Andrea Iannone nog steeds positief is getest op spierversterkende metabolieten. De Italiaan heeft direct een contra contra-expertise aangevraagd. Hoewel het schijnt te gaan om een bijna verwaarloosbare hoeveelheid begint het er stilaan toch een beetje somber uit te zien voor de fabriekscoureur uit de Aprilia MotoGP-stal.

Een stevige schorsing dreigt nu, er wordt gesproken over minimaal drie maanden die in zullen gaan zodra de Internationale Tuchtcommissie z’n vonnis uitspreekt. Met een eerste GP die al op 8 maart op de kalender staat en de belangrijke testen die daaraan vooraf gaan, komt Iannone nu aardig knel te zitten. Net als Aprilia dat met een duurbetaalde coureur in de maag zit die het voorlopig niet in mag zetten. De geruchten dat Bradley Smith (nu testcoureur bij Aprilia) de plek van de Italiaan in zal gaan vullen nemen ondertussen steeds serieuzere vormen aan, al was het maar omdat de Italianen een compleet nieuwe 90° V4 klaar moeten stomen voor het nieuwe seizoen. Kortom: wordt weer vervolgd.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar