Aprilia 660 all-road gespot

Aprilia stelde vorig jaar een all-road versie van hun RS 660 voor op de Eicma. Daarbij stopten ze de motor weg in een soort gecamoufleerde kist, maar wij konden genoeg zien om een soort Aprilia Ténéré-tegenhanger ging. De naam Tuareg ligt daarbij voor de hand, gezien de modelgeschiedenis van het merk.

De Aprilia RS 660 wordt dra voorgesteld, maar ook z’n op stelten staande broer lijkt zo goed als productierijp. De twee delen de 90 pk sterke paralleltwin, maar verder houdt de vergelijking op.

Wat opvalt is het 21-inch voorwiel, wat ernstige off-road ambities verraadt, waarbij de 660 dus rechtstreeks in het vaarwater van Yamaha’s Ténéré 700 en KTM’s 790 Adventure komt. Nu, hoe meer machines in die klasse, hoe liever, uiteraard.

Er wordt gefluisterd dat de ‘Tuareg’ in tegenstelling tot de Ténéré 700, wel over een uitgebreid pakket aan elektronica zal beschikken, maar wel in dezelfde prijsklasse zal komen te liggen. Mooi.

Deel

Gerelateerde artikels

BMW Motorrad Day

10de BMW Motorrad Day op 4 juni

Komende zondag, 4 juni, vindt de 10de editie plaats van de BMW Motorrad Day in Brustem. Het zal niet verbazen dat ook die in het