Assen verpest Formule 1 ambities Zandvoort, zegt Jan Lammers

De kersvers sportief directeur van het Circuit Zandvoort, Formule 1-coryfee Jan Lammers, heeft in het Haarlems Dagblad aangegeven dat het TT-Circuit de komst van de Formule 1 naar Nederland in 2020 onnodig dwarsboomt. Lammers: “Ze moeten ophouden met stemmingmakerij. Het lijkt misschien alsof ik anti-Assen ben, maar dat ben ik niet. Het gaat om wat FOM (Formula One Managament) zegt. Dat is duidelijk: Zandvoort heeft tot eind maart de tijd om het rond te krijgen. Alleen Assen zegt dat ze ook in de race zijn. Daarover is geen enkel officieel bericht.”

Vanuit autosport-perspectief zijn z’n frustraties begrijpelijk. Zandvoort heeft een auto- en vooral Formule 1-historie, dat is ook de troefkaart die het duinencircuit uit zal moeten spelen. Wat Zandvoort niet heeft is een fatsoenlijke accommodatie om een GP te kunnen organiseren. Assen wel. Er zal in Zandvoort dus nog het nodige moeten gebeuren én het nodige geld losgeweekt moeten worden. Een verzoek aan de overheid om financieel bij te springen werd in den Haag resoluut naar de prullenbak verwezen. Op dat vlak heeft Assen een aardige voorsprong. al zullen ook aan het TT-Circuit enkele aanpassingen gedaan moeten worden in het geval van een Formule 1 GP. Het argument dat Assen de drukte beter aan kan dan Zandvoort is maar gedeeltelijk waar. Als 150.000 mensen tegelijk het circuit verlaten sta je ook in Assen gewoon (lang) in de file, dat heeft het recente verleden aangetoond. Men zal ook in Noord-Holland moeten accepteren dat dit nu eenmaal bij een dergelijk evenement hoort.

Assen reageert koeltjes op het chagrijn van Lammers, bij monde van Jos Vaessen: “Wij zijn geen concurrenten. Zandvoort heeft de voorkeur van FOM, vanwege de herritage. Wat wij doen is voorbereid zijn. Als FOM ziet dat wij elkaar de tent uit vechten wijken ze mogelijk uit naar een ander land, dat is niet de bedoeling.”


Deel

Gerelateerde artikels