Barry Baltus breekt pols bij debuut in Moto2

Het seizoen voor Barry Baltus is uitgedraaid op een kleine ramp. Tijdens de derder vrije training zette de NTS van de Moto2-rijder een geweldige stap opzij tijdens het uitrijden van de pits. In de daaropvolgende highsider werd Baltus eerst in de lucht gegooid om dan met een smak neer te komen. Het vermoeden is dat een koude band aan de oorsprong ligt, al is dat nog niet zeker.  

Het RW Racing Team van Baltus liet kort daarop weten dat de jonge, beloftevolle Belg een gebroken pols heeft opgelopen bij de crash. Ontzettend jammer, omdat Baltus tijdens z’n Moto2 debuut gestage progressie leek te maken, zeker als je die afweegt tegen z’n meer ervaren teamgenoot, de ex-MotoGP rijder Hafizh Syahrin. In de eerste FP1 training was Syahrin marginaal sneller met een 2.03.07 ten opzichte van een 2.03.18 voor Baltus. Maar in de FP2 was Baltus met 2.00.689 meer dan een seconde sneller dan z’n meer ervaren teamgenoot. Dat Baltus daarmee nog steeds slechts voorlaatste in de tabellen stond op 1,7 seconden van snelste man Lowes. Geeft aan hoe dicht het bij elkaar ligt in de Moto2.

Als je gaat kijken naar een andere debutant, Cameron Beaubier op z’n Kalex, nog steeds de te hebben machine in de Moto2, dan was Baltus slechts 0,5 seconden trager op z’n NTS, een motor die al seizoenen lang moeite heeft om mee te komen. Vraag dat maar aan Bo Bendsneyder, die nu op z’n Kalex top 5 tijden draait, waar hij op de NTS nauwelijks in de punten raakte.

Hopelijk raakt Baltus goed en snel hersteld en kan hij z’n progressie verderzetten dit seizoen.

Deel

Gerelateerde artikels

8h Spa 2024

EWC 8h van Spa 7 en 8 juni

Begin juni vindt op Spa-Francorchamps de Belgische ronde van het Endurance World Championship plaats: de 8h of Spa Motos. Hoezo, 8 uur? Dat waren er

Bimota by Kawasaki Racing Team

Bimota keert in 2025 terug naar WorldSBK

De Italiaanse motorfietsfabrikant Bimota treedt in 2025 terug aan in het WorldSBK kampioenschap, onder de vlag Bimota by Kawasaki Racing Team. Daarmee keert Bimota terug