Barry Baltus breekt pols bij debuut in Moto2

Het seizoen voor Barry Baltus is uitgedraaid op een kleine ramp. Tijdens de derder vrije training zette de NTS van de Moto2-rijder een geweldige stap opzij tijdens het uitrijden van de pits. In de daaropvolgende highsider werd Baltus eerst in de lucht gegooid om dan met een smak neer te komen. Het vermoeden is dat een koude band aan de oorsprong ligt, al is dat nog niet zeker.  

Het RW Racing Team van Baltus liet kort daarop weten dat de jonge, beloftevolle Belg een gebroken pols heeft opgelopen bij de crash. Ontzettend jammer, omdat Baltus tijdens z’n Moto2 debuut gestage progressie leek te maken, zeker als je die afweegt tegen z’n meer ervaren teamgenoot, de ex-MotoGP rijder Hafizh Syahrin. In de eerste FP1 training was Syahrin marginaal sneller met een 2.03.07 ten opzichte van een 2.03.18 voor Baltus. Maar in de FP2 was Baltus met 2.00.689 meer dan een seconde sneller dan z’n meer ervaren teamgenoot. Dat Baltus daarmee nog steeds slechts voorlaatste in de tabellen stond op 1,7 seconden van snelste man Lowes. Geeft aan hoe dicht het bij elkaar ligt in de Moto2.

Als je gaat kijken naar een andere debutant, Cameron Beaubier op z’n Kalex, nog steeds de te hebben machine in de Moto2, dan was Baltus slechts 0,5 seconden trager op z’n NTS, een motor die al seizoenen lang moeite heeft om mee te komen. Vraag dat maar aan Bo Bendsneyder, die nu op z’n Kalex top 5 tijden draait, waar hij op de NTS nauwelijks in de punten raakte.

Hopelijk raakt Baltus goed en snel hersteld en kan hij z’n progressie verderzetten dit seizoen.

Deel

Gerelateerde artikels

Grand Prix Le Mans 2023 1000 GP

1000 Grand Prixs

In 1949 vond op het Eiland Man de allereerste Grand Prix voor motoren ooit plaats. Een tweetal weken geleden, zo’n 74 jaar later, mochten we

Le Mans Bastianini 2022

MotoGP-circuits: Le Mans

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.