Barry Baltus rijdt in 2021/22 Moto2 met RW Racing

Dit persbericht komt net binnen: NTS RW Racing GP heeft voor de seizoenen 2021 en 2022 het Belgische talent Barry Baltus vastgelegd. De nu 16-jarige coureur maakt bij het Nederlandse team de overstap naar de Moto2-klasse, na een veelbelovend seizoen in de Moto3. “We zijn erg blij dat we met Barry Baltus en zijn managementgroep Zelos een tweejarige overeenkomst hebben kunnen sluiten”, zegt NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen.

Baltus maakte in juli in Jerez de la Frontera, bij de hervatting van het seizoen 2020, zijn Grand Prix-debuut in de Moto3. Eerder doorliep hij de Red Bull Rookies Cup, waarin een overwinning hem ternauwernood ontging, maar waarin hij wel twee keer het podium behaalde. Ook was hij succesvol in het CEV Moto3 Junior-kampioenschap, waarin hij een overwinning behaalde en drie keer tweede werd, en de European Talent Cup, waarin hij eveneens een wedstrijd won en een aantal keer het podium mocht beklimmen.Met zijn 16 jaar is Barry piepjong, maar hij heeft wel al veel ervaring”, legt NTS RW Racing GP-teammanager Janssen de keuze uit. “Ja, het is snel om al na één seizoen Moto3 door te gaan naar de Moto2, maar gezien zijn groei – letterlijk en figuurlijk – is het de juiste stap. Daar zijn wij en Barry’s management Zelos, met wie we in het verleden al hebben samengewerkt en waarmee de contacten door de jaren heen erg goed zijn gebleven, het roerend over eens. We zien de leercurve die Barry doormaakt: in zijn eerste seizoen in de Moto3 doet hij al mee om de punten. In de Moto2 kan hij verder groeien. Het biedt voor ons, voor NTS en voor Barry zelf een goed toekomstperspectief om met een jonge coureur een tweejarig traject in te gaan. Het eerste jaar zal voor Barry een kwestie zijn van leren en zich ontwikkelen.”

Freddy Tacheny, voorzitter van Zelos, de structuur die verantwoordelijk is voor het management van de jonge coureur: “Het was onze wens om Barry zo snel mogelijk naar Moto2 te laten doorstromen, een categorie die beter past bij zijn talent en lichaamsbouw. We zijn blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen met NTS RW Racing GP, waarmee we in het verleden al met vertrouwen hebben samengewerkt. De overeenkomst betreft twee seizoenen, waardoor Barry zijn leerproces geleidelijk kan voortzetten in een categorie die buitengewoon competitief is. Laten we niet vergeten dat hij opnieuw de jongste coureur in de klasse zal zijn en dat enige aanpassingstijd nodig zal zijn voordat hij zijn volledig talent zal kunnen ontplooien. We zijn verheugd dat Barry zich bij een team als RW Racing GP kan aansluiten en ik wil teameigenaar Roelof Waninge, teammanager Jarno Janssen en NTS bedanken voor hun inzet en enthousiasme om Barry te verwelkomen.

Barry Baltus, geboren in Waret-L’Evêque in de provincie Luik, maakt deel uit van de Black Knights, het Belgische nationale team van de beste motorsporttalenten. Hij is uiteraard erg opgetogen. “Ik had nooit verwacht dat ik zo snel in Moto2 zou komen! Ik wil daarom Freddy Tacheny en Zelos hartelijk bedanken voor het vinden van een plek voor mij bij NTS RW Racing GP, en het team zelf voor het vertrouwen. Ook al heb ik nog veel te leren, ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk te ontwikkelen en zal daarvoor alles geven wat ik heb. Ik wil ook mijn familie en al mijn sponsors en partners, die mij vanaf het begin hebben gesteund, bedanken.”  

Deel

Gerelateerde artikels