Belgian Classic Trophy Gedinne

Belgian Classic Trophy Gedinne

Ze noemen het zelf ‘The Woodstock of Motorcycling’, of ook ‘een feestje met wegraces, muziek en foodtrucks’: de Belgian Classic Trophy.

Op 18, 19, 20 augustus vindt op het circuit van Gedinne de 16de editie van de Belgian Classic Trophy plaats. Er is geen betere plaats & tijd om machines als de Norton Manx, Matchless G50, Ducati TTF1 en andere Honda’s, Triumph’s en Guzzi’s te bewonderen in de paddockt én te zien racen.

Voor wie wat extra aanmoediging nodig heeft, herhalen we graag nog eens de poëtische woorden van Eddy De Keyser van de organiserende club CRMB: “Gedinne, een lieflijk dorp aan de rand van een leuke gezellige paddock. Aan die paddock: een prachtige weg die stijgt en daalt, die draait van links naar rechts om door de logica der bochten uiteindelijk terug te komen waar hij gestart is. En dat komt goed uit, zeker als men er met de motor een rondje wil draaien. En als men er meerdere rondjes na elkaar wil draaien dan kan men zelfs spreken van een wedstrijd; een mooie en spannende wedstrijd, waar men elkaar kan bekampen. Omdat iedereen als eerste over de eindstreep wil komen, wordt het er soms heel erg heet. En door deze plotse oververhitting krijgt men dorst, wat enkelen op het idee bracht om er een tent met tafels en stoelen en een bar neer te poten.”

Met andere woorden: allen daarheen!

Meer info: www.crmb.be

Gedinne

Deel

Gerelateerde artikels

Indian FTR Sport

Indian lanceert motorverzekering

Het is niks nieuws in motorland, motorverzekering aanbieden – zo kan je onder meer bij Kawasaki en Yamaha je motor verzekeren – en nu springt