Bimota presenteert tweede worp: KB4!

Volgens Italiaanse motormedia is het officieel: de kersverse samenwerking tussen het roemruchte Bimota en Kawasaki brengt een tweede spruit voort, de KB4! Zoals gewoonlijk neemt Bimota de krachtbron over van een reeds bestaand model en bouwt het daarrond een oogverblindend mooi rijwielgedeelte en kuipwerk op. De donor in kwestie zou dit keer de 1.043cc grote viercilinder-in-lijn uit Kawasaki’s Z1000 worden.

Geen enig kind
Zoals inmiddels algemeen geweten, is het één-tweetje tussen Kawasaki en Bimota sinds EICMA 2019 officieel ingezet. Met de steun van de Europese divisie van de Groenen wil Bimota in zijn oude glorie terugkeren door nieuwe modellen te presenteren – een eerste vrucht van die samenwerking – de Tesi H2 – konden we op eerder genoemde beurs in Milaan reeds aanschouwen: een gespierde sportmotor waarin de supercharged 998 cc viercilinder-in-lijn (die van de Kawasaki H2) wordt omarmd door het Bimota Tesi-frame.
Maar nu blijkt dus dat die Tesi H2 geen enig kind zal blijven. In een teaservideo kondigt Bimota middels een – toegegeven, weinig realistisch ogende – render z’n nieuwe KB4. Dat moet een sportieve motor worden die ‘t vooral moet hebben van z’n retro kuip- en lijnenwerk, en vooral een moderne doordruk lijkt van Tamburini’s KB1 van weleer. Al zou het ontwerp dit keer van Bimota’s legendarische ontwerper Enrico Borghesan komen.

Prestaties
Voorlopig is het nog gissen naar de tech specs, al kunnen we een en ander afleiden uit de beelden: zou ontwaren we alvast een tweezijdige (vermoedelijk alu) achterbrug, een vakwerkframe, enkele carbononderdelen, (vermoedelijk) Öhlins-vering, radiale Brembo’s en uiteraard het Kawa-blok uit de Z1000 of Ninja 1000SX. Die krachtbron presteert in z’n huidige hoedanigheid 142 pk bij 10.000 toeren en 111 Nm aan koppel bij 7.300 tpm. Al mogen we van de ingenieurs uit Rimini verwachten dat ze daar nog één en ander extra weten uit te puren.

Voorlopig is ‘t hoe dan ook nog wachten geblazen tot Bimota’s weinig concrete ‘prossimomente’ oftewel: binnenkort meer!

Deel

Gerelateerde artikels

Suzuki GSX-S950

Suzuki deelt nieuwe kleurtjes uit

Yep, het is weer die tijd van het jaar: in afwachting van het echte modelnieuws komen de fabrikanten alvast met de nieuwe kleurstellingen voor modeljaar