BMW configureert R 1300 GS voor 2024 GS Trophy in Namibië

BMW R 1300 GS Trophy Competition

In september staan er 22 teams aan de start van de International GS Trophy in Namibië, en dat zullen ze doen in het zadel van de speciaal voor de GS Trophy ontwikkelde R 1300 GS Trophy Competition.

De R 1300 GS, voor de gelegenheid omgetoverd tot een single seater, wordt daartoe uitgerust met een aantal specifieke accessoires – denk aan risers voor het stuur, extra protectie rond het blok en frame, verstelbaar schakel- en rempedaal, andere voetsteunen, enduro rem- en koppelingshendel, koplampbescherming en andere handkappen.

BMW R 1300 GS Trophy Competition

Hoewel deze uitvoering niet als dusdanig te koop is, kan je de BMW R 1300 GS Trophy die je in de showroom vindt op een paar details na (zoals de bestickering) ook zelf laten configureren tot een Competition-versie.

De marshals van de 2024 GS Trophy die de deelnemers veilig door het uitdagende parcours zullen loodsen, krijgen daarvoor overigens een speciaal aangepaste F 900 GS Trophy Marshal Bike onder de billen.

BMW R 1300 GS Trophy Competition

Deel

Gerelateerde artikels

Wegmarkering

Innovatieve wegmarkering redt levens

Wie het voorbije jaar in de Eifel ging motorrijden, heeft op sommige plaatsen misschien al een nieuw soort van belijning opgemerkt die de veiligheid van