BMW Motorrad Days in het teken van 100 jaar BMW Motorrad

BMW Motorrad Days

Niet alleen Harley-Davidson heeft dit jaar een speciale verjaardag te vieren, ook BMW Motorrad heeft reden tot feesten want daar worden honderd kaarsjes uitgeblazen. De BMW Motorrad Days van 7 tot 9 juli in Berlijn staan in het teken van die verjaardag.

BMW verhuisde de Motorrad Days naar Berlijn en lijkt van plan om voor de toekomst aan dat concept vast te houden. De eerste achttien edities werden in Garmisch-Partenkirchen georganiseerd, maar aan die traditie kwam in 2021 een einde. In Berlijn worden alle BMW motoren gemaakt (lees onze reportage daarover in Motorrijder januari 2023) dus is het ook wel logisch dat BMW zijn eeuwfeest op eigen terrein wil vieren.

BMW Motorrad Days

Verspreid over de Berlijnse regio worden meerdere evenementen op poten gezet. Uiteraard worden de deuren van de fabriek wagenwijd opengezet, tijdens het weekend zullen ongeveer duizend motorliefhebbers de fabriek kunnen bezoeken. Het Pure & Crafted Festival vindt plaats in de Berlijnse wijk Kreuzberg. Daar staan muziek, motoren en lifestyle centraal. En er wordt een ‘wereldpremière’ gepland. Hmm, zou dat misschien de nieuwe GS kunnen zijn…?

Het terrein van MCC Schenkenhorst wordt the place to be voor alles wat met offroad motorrijden te maken heeft. Er zijn geleide offroad-ritten door Brandenburg en de ‘International Qualifying’ voor de GS Trophy van 2024 wordt er verreden.

BMW Motorrad Days

Alles wat om pure snelheid draait wordt dan weer op de Spreewaldring voorzien, op een uurtje van Berlijn. Daar kan je onder begeleiding de S 1000-modellen op het circuit testen, meermaals per dag worden er ook ritten met BMW M2 auto’s voorzien. Inschrijven voor de circuitsessies gebeurt via www.moto-racingschool.de.

Daarnaast worden de hallen 18 en 19 van de Beurs van Berlijn samen met het centrale plein omgetoverd tot festivalterrein. Hier voorziet BMW Motorrad live muziek en alle catering. In de beurshallen wordt een motorbeurs opgezet met stands over alles wat met motorrijden en motorreizen te maken heeft. Er is een expo over 100 jaar BMW-motoren en er worden trial- en FMX-stuntshows voorzien. De toegang tot de BMW Motorrad Days is gratis. Alle info op www.pureandcrafted.com 

BMW Motorrad Days

Deel

Gerelateerde artikels