Bo Bendsneyder blijft in Moto2!

Er zal volgend jaar toch een Nederlander actief zijn in de GP’s.
Hoewel Bendsneyder al een deal had om voor EAB Racing uit te komen in het WorldSSP heeft de Rotterdammer op het laatste moment toch een zitje gevonden bij Pertamina Mandalika SAG in de Moto2. Daarmee komt Bendsneyder ook voor het eerst op de zo gewenste Kalex machine, na twee moeizame jaren op de NTS en daarvoor de Mistral. Bendsneyder zal binnen het team (waar Remy Gardner vorig jaar naar vier podiums en één overwinning reed) de plaats in nemen van Kasma Daniel. De Nederlander treft komend seizoen de ervaren Tom Lüthi als teamgenoot.

 class=


Bo Bendsneyder: ”Ik ben echt blij om volgend jaar voor het Pertamina Mandalika SAG Team uit te gaan komen. Ze zijn een team dat al geweldige resultaten heeft laten zien en ik kan niet wachten om me samen met hen op het nieuwe seizoen voor te gaan bereiden. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om het team en de sponsors te bedanken dat ze mij deze kans hebben gegeven.”

EAB Racing zegt begrip te tonen voor een langer verblijf van Bendsneyder in de Moto2 klasse en op zoek te gaan naar een nieuwe coureur.

Deel

Gerelateerde artikels

Alberto Puig

Wie is … Alberto Puig?

Aftellen maar tot het seizoen weer op gang wordt getrapt met de Sepang Shakedown, de officiële MotoGP-test op 5 februari. Om het wachten wat draaglijker

Marco Simoncelli

Happy birthday Marco!

Vandaag zou Marco Simoncelli zijn 36e verjaardag vieren. En op dat feestje zouden Super Sic en zijn vrienden zich ongetwijfeld eens goed laten gaan, helemaal