Boxerpower Paint Protection Film

Boxerpower Paint Protection Film

Het is de bedoeling om de R 1300 GS duurtestmotor er zo lang mogelijk zo goed mogelijk te laten uitzien, vandaar dat we ’m meteen richting Yerseke stuurden om door Boxerpower te laten bestickeren met 3M Scotchgard Paint Protection Film.

In een vorig leven liet ik al eens een BMW R 1200 RT bij Boxerpower onder beschermende folie stoppen en toen die brommer uiteindelijk na 260.000 kilometer door weer en wind werd verkocht, zat die folie er nog netjes op. Ondertussen zijn we ruim tien jaar later en is de folie waarmee Boxerpower werkt geëvolueerd.

“Veel motorrijders zeggen nog wel dat ze ‘VentureShield’ op hun motor willen omdat dat nu eenmaal de folie is waarmee we bekend zijn geworden, maar inmiddels heet de 3M folie ‘Scotchgard Paint Protection Film’. 3M ontwikkelde in 1960 zijn eerste film om de rotorbladen van helikopters mee te beschermen en decennia van ontwikkeling leidden tot de Paint Protection Film van 0,2 mm dikte waarmee wij nu werken”, zegt René van de Guchte van Boxerpower.

Boxerpower Paint Protection Film

Samen met zijn zoon Ivar runt René het reclamebedrijf In & Out waarmee ze veel bestickering van commerciële voertuigen doen. Vanuit de passie voor het motorrijden ontstond in 2007 het idee om beschermende en reflecterende folie en later ook stickers voor motoren te gaan maken. De naam van het bedrijf maakt duidelijk dat Boxerpower vooral folies en andere accessoires voor BMW’s in het gamma heeft.

Een Paint Protection Film (ook wel PPF genoemd) set voor de R 1300 GS bestaat uit niet minder dan achtentwintig verschillende stukjes voorgesneden beschermfolie en kost 149,99 euro. Bestel je die kit online bij Boxerpower, dan krijg je de set thuisgestuurd met een volledige handleiding. Montagemiddelen kun je eventueel bijbestellen. Trek je na afspraak naar Yerseke, dan installeert Ivar de hele set voor 190 euro.

Boxerpower Paint Protection Film

Omdat de set uit heel veel delen bestaat waardoor alle afzonderlijke delen niet meer zo groot zijn, zou je verwachten dat al die deeltjes gemakkelijk te manipuleren zijn zodat je er gerust thuis mee aan de slag kan. Als ik echter zie met welke handigheid Ivar de stickers aanbrengt (nat aanbrengen, met een spatel het vocht er onderuit wrijven en daarna op de juiste temperatuur verwarmen om alle oneffenheden weg te werken) kan ik me voorstellen dat ik er zelf toch mijn handen vol aan zou hebben gehad. En ik zou er beslist een dag mee bezig zijn geweest, want ondanks zijn vakkennis en ervaring kost het Ivar ook zo’n drie-en-een-half uur.

Terwijl Ivar de beschermingsfolie aanbrengt, maakt vader René van de gelegenheid gebruik om het windscherm van onze R 1300 GS Trophy op te meten. “Patronen maken voor de beschermingsfolie is echt wel een arbeidsintensieve klus. Voor het windscherm wil ik nog een folie maken die tegelijk de montagepunten afdekt. Want daaronder kan je heel moeilijk poetsen, dus dat gaat er al snel heel smerig uitzien”, lacht René terwijl hij het eerste patroon voor het windscherm met pen bijtekent. Vakwerk.

Boxerpower Paint Protection Film

Getest door: Bart de Schampheleire
Prijs: € 149,99 (en eventueel € 190,- installatiekosten)
Meer info: boxerpower.nl/paintprotectionfilm

Deel

Gerelateerde artikels

Michelin Anakee Road

Bandentest: Michelin Anakee Road

In tien jaar tijd is het Europese marktaandeel van trailmotoren met zestig procent gestegen. Dat het segment met 830.000 verkochte banden per jaar nogal fundamenteel