CASTROL ACT>EVO 4T

Castrol ACT>EVO 4T

Wat? Een nieuwe, hoogwaardige motorolie van Castrol die moderne motoren nog beter laat presteren en extra beschermt.

Waarom? Er zijn al genoeg wrijvingen en spanningen in de wereld.

Hoe werkt het? ‘Drievoudige bescherming’ is een slogan die je spontaan aan tandpasta of maandverband linkt, maar het kan dus ook voor motorolie. Die drievoudige bescherming slaat volgens Castrol op het feit dat de Actibond-moleculen die aan de olie zijn toegevoegd zich aan de draaiende onderdelen van de motor hechten waardoor een betere bescherming ontstaat bij het starten van de motor, tijdens het draaien én na de rit als de motor in rust gaat.

Nog steeds volgens Castrol biedt de nieuwe formule een betere bescherming tegen corrosie en voorkomt de olie allerlei afzettingen in de motor. De 10W-40 viertaktolie is geschikt voor motoren waarvoor een API SL (of lager) en/of JASO MA2-specificatie wordt aanbevolen. Klinkt dat laatste als Chinees, dan was je aardig in de buurt want JASO is een Japanse manier om oliën in te delen (API is een Amerikaanse standaard). Komt erop neer dat je het spul enkel in een performante, moderne krachtbron mag gooien.

Meer info: castrol.com

Deel

Gerelateerde artikels

Nolan X-1005 UC

Nolan 2024

N60-6 Sport, N70-2 GT en X-1005 UC. Het zouden kinderen nummer 12, 13 en 14 van Elon Musk kunnen zijn, maar achter deze rare codenamen