CFMoto gaat elektrisch met nieuw merk Zeeho

Het klinkt een beetje alsof je de naam van een elektrische pionier zou uitspreken met een te hete aardappel tussen je bijters – maar Zeeho is wel degelijk volledig nieuw op de markt. Het merk zal onder de vleugels van
CFMoto groeien, en uitsluitend elektrische voertuigen produceren. Een eerste worp van Zeeho is reeds klaar en heet ‘Cyber Concept’ – hoewel de naam anders doet vermoeden, zal het model al in 2021 in productie gaan. Al zal dat aanvankelijk voor de Chinese markt zijn.

De Cyber Concept pakt uit met een sportief design en dubbele winglets, neonverlichting, ledkoplampen en groot digitaal dashboard met onder meer Wi-Fi en GPS. Een ander opvallend feature is het 360°obstakelwaarschuwingssysteem, waarvoor de Cyber Concept liefst zes hogeresolutiecamera’s aan boord heeft. Hola!

Het hart van de Zeeho Cyber Concept is een watergekoelde elektromotor die 10 kW en 213 Nm levert. De Cyber Concept spurt in minder dan drie seconden van 0-50 km/u en heeft een topsnelheid van 110 km/u. De elektropatser bolt op Pirelli’s, terwijl Brembo de stopkracht levert: 215 mm schijfremmen en remklauwen, met ABS. Het 4 kWh Lithium-ion accupakket is goed voor een bereik (NEDC) van meer dan 130 km en heeft een levensduur van 2.500 cycli. Hij kan worden opgeladen tot 80% van de capaciteit in slechts een half uur.
Verder heeft het nieuwe merk ook een app ontwikkeld – toepasselijk ‘Zeeho App’ genaamd – waarmee je ondermeer de instellingen van het dashboard kan aanpassen, het voertuig kan traceren bij verlies, diefstal of vergeetachtigheid en zelfs een diagnose kan uitvoeren. En omdat met deze scooter vooral Generation Z beoogd wordt, kan je alles delen op social media. Uiteraard.

Deel

Gerelateerde artikels