De 10 beste motornummers uit de Top 2000

Nummers over motorrijden of die doen denken aan een heerlijke motorrit, de Top 2000 van 2020 stond er weer vol mee. Nu dus even geen moeilijk gedoe over motor- of autoverzekering afsluiten of andere administratieve beslommeringen, we geven je tips voor een heerlijke motorplaylist!

1923 Working on a dream – Bruce Springsteen

The Boss laat in zijn teksten elke keer weer hoop doorklinken. Working on a dream laat zich ritmisch en tekstueel aanvoelen als een ultieme en hoopvolle ontsnappingsdroom: richting de toekomst en niet achterom kijkend.

1747 Hopeless Wanderer – Mumford & Sons

Ook in Mumford & Sons’ Hopeless wanderer is er geen sprake van een plan of verwachtingen. “I’m a hopeless wanderer. I will learn to love the skies I’m under”.

1688 Rearviewmirror – Pearl Jam

Rijden om je zorgen kwijt te raken, die bevinden zich ver weg en zijn vaag te zien in de achteruitkijkspiegel. Het uptempo Rearviewmirror van Pearl Jam vertelt hoe dat in zijn werk gaat.

1516 California Love – 2Pac

Met een videoclip die vergeven is van de gemotoriseerde voertuigen en een heerlijke beat mag 2Pac met California Love natuurlijk niet ontbreken!

1308 One vision – Queen

Dit nummer zal dezelfde uitwerking hebben op menig motorrijder als op de piepjonge F16-piloot die in de 80s-film Iron Eagle zijn vader ging redden. Dit sterke Queen-nummer was de soundtrack.

1262 Roadhouse Blues – The Doors

“Let it roll, baby, roll!” Op deze plaats had ook het met motorgeronk ingeleide L.A. Woman kunnen staan. Jim Morrison werd veelal geïnspireerd door de Amerikaanse woestijnen, bijna de ultieme biotoop voor motorrijders.

641 Going to the Run – Golden Earring

“On the back of a Harley, he took me for a ride in the sky”. Hét motornummer van ‘s lands wereldwijd bekendste rockband.

201 Ace of Spades – Motörhead

Geen motoren-muzieklijst zonder Motörhead natuurlijk! Lekker uptempo en opzwepend nummer. De tekst gaat over gokken, maar kan één op één op het motorrijden geplakt worden.

99 Where the streets have no name- U2

Het in de Top 2000 ruim vertegenwoordigde U2 leverde ook met Beautiful Day en Vertigo goede motornummers aan. Maar we kiezen voor deze dromerige vlucht; daar gaan waar de straten geen namen hebben.

78 Highway to Hell – AC/DC

Nee, geen Born to be Wild op deze plek. We kiezen voor Highway to Hell. Die groove, die tekst. “No stop signs or speed limit. Nobody’s gonna slow me down. Like a wheel, gonna spin it. Nobody’s gonna mess me around”.

Deel

Gerelateerde artikels

bagage op de motor

Ik ga op reis en ik neem mee…

Het motorseizoen is weer volop op gang getrapt, en dan komen ook de langere tripjes en reizen weer in het vizier. Minstens half zo leuk