De eerste Belgische Superprestigio in Mettet: doe mee!

Op 3 november ziet op het Jules Tacheny Circuit te Mettet een nieuwe competitie het levenslicht: de Superprestigio! 

Na Spanje en Frankrijk is het nu de beurt aan België, en meer specifiek het Jules Tacheny circuit in Mettet, om de eerste Belgische wedstrijd van de Superprestigio op zondag 3 november te organiseren. Deze discipline komt rechtstreeks overgewaaid vanuit Amerika en kreeg in Europa bekendeheid door Marc Márquez tijdens een Spaanse manche.Nu wordt er dus ook een SUperprestigio in Mettet georganiseerd, op de speciaal daartoe aangelegde flat track piste.


Deze eerste Belgische editie van de Superprestigio is de ideale gelegenheid om het nieuwe circuit in te huldigen. Deze dag staat open voor alle piloten in alle disciplines (enduro, motocross, snelheid en supermoto). De inschrijvingen zijn reeds geopend en geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@circuit-mettet.be. In totaal krijgen er 32 piloten de kans om deel te nemen en hun talent te tonen aan het grote publiek.

De vrije trainingen, de kwalificaties en de wedstrijden vinden plaats gedurende de volledige dag van 9u30 tot 18u. Onder de deelnemers, kunnen we meedelen dat de Belgische piloot Bastien Mackels, Wereldkampioen Superstock endurance in 2017 en Xavier Siméon, voormalig MotoGP piloot en huidig MotoE en Endurance piloot meedoen.

De inschrijvingen per piloot bedragen €75, inclusief 5 inkomtickets voor hun gezelschap.
De algemene toegang voor het publiek bedraagt €15 voor volwassenen en zoals gewoonlijk is de toegang voor kinderen jonger dan 12 jaar gratis. 

Alle praktische informatie, vind je terug via de website van het circuit: https://www.circuit-mettet.be/superprestigio/.

Deel

Gerelateerde artikels

Vaderdag kleur in en win

Vaderdagwedstrijd: Kleur en win!

Binnenkort is het weer Vaderdag, en dan ben je natuurlijk extra lief voor je papa. Daar helpen wij je graag een handje bij: we hebben

Royal Enfield Slide School

Royal Enfield Slide School Benelux

Zo heel af en toe valt er een heel cool persbericht in onze mailbox. Zoals dit: Royal Enfield heeft in samenwerking met flattrack-rijder Maikel Dijkstra