De naam is Bond, Triumph Scrambler Bond Edition

Heb je altijd al willen weten hoe ‘t voelt om een internationaal geheim agent te zijn, maar ben je zo subtiel als de Amerikaanse opperbobo, loopt er al een druppel angstzweet langs je ruggengraat als de deur dichtslaat en zijn je versiertrucs beperkt tot het jaarlijks aankleden van een naaldboom?

Wel, dan nog heeft Triumph een troefkaart in z’n mouw: de Scrambler 1200 Bond Edition. Die gelimiteerde oplage van hun Scrambler 1200 XE beschikt over een pak extraatjes die ‘m ruimschoots geschikt maken voor het betere spionagewerk. Helaas geen raketlanceerder of jetpack aan boord, maar op uiterlijk vlak zit ‘t wel snor. De motor komt er in afwachting van de 25e Bond-film ‘No Time To Die’, die later dit jaar in de zalen verwacht wordt. 

 class=

Scrambler in vermomming
Onderhuids is de Bond-editie alvast een standaard Scrambler 1200 XE. Kortom: het feestje wordt op gang gehouden door de vloeistofgekoelde 1.200cc Bonneville-twin. Die is nog steeds goed voor 90 pk en 110 Nm – wat moet volstaan om vlot de benen te nemen. Kwestie van ook wat ‘shaken, not stirred’ aan het plaatje toe te voegen, behoudt de Bond-versie de offroad-insteek van de XE, inclusief de 17-duimswielen, lange veerwegen en het-van-het op vlak van elektronica. Het hoge spatbord maakt het plaatje af. In stealth-modus gaan is op deze knapperd alvast geen probleem, aangezien het grootste deel van de onderdelen in een donkere laag lak is gedipt: een geanodiseerd achterspatbord, het handvat voor je eigen Bond-girl, carterbeschermer, panelen, voorvork, en een zwarte gepoedercoate swingarm. De logo’s krijgen een gouden randje.

007-factor
De verfijning van deze geheim agent steekt ‘m dan weer in het hoge voorspatbord en mistlampen met zwart geanodiseerde afwerking, het machinaal bewerkt voorremreservoir, zwarte kettingspanners, roestvrijstalen koplampgrill en Arrow-demper met carbon eindkappen. Het geheel wordt door de Britten afgekruid met enkele 007-logo’s – je vindt ze zowel op het hitteschild van de uitlaat als op het onderste zijkapje, als borduursel in het lederen zadel, en als opstartscherm voor het TFT-dashboardje. Bovendien wordt elk van de 250 (!) stuks genummerd op kroonplaat en afgeleverd met een door Triumph-baas Nick Bloor gesigneerde brief en een premium rugzak. Er zouden slechts tien exemplaren naar de Benelux komen en , de levering zou vanaf half juni doorgaan – dus, eh, No time to die… De prijs is op aanvraag. 

 class=

Deel

Gerelateerde artikels