Royal Enfield Himalayan: de updates voor 2021!

Sinds z’n lancering in 2016 heeft de kleine maar dappere Himalayan zich kranig geweerd in het drukbevolkte adventuresegment. Met z’n kleine 411cc monocilinder, die een mooie combinatie biedt van stoere retrolooks, een bescheiden 24,5 pk en een lekker scherp prijskaartje, wist Royal Enfield een pak opstappers en downsizers te verleiden.

Al was écht offroaden niet altijd evident – een punt dat de motorbouwer voor de 2021-versie heeft aangepakt. En waarbij één kleine, doch belangrijke update de meeste offroaders tevreden zal stellen: de mogelijkheid om het ABS uit te schakelen op het achterwiel (terwijl het systeem vooraan wel ingeschakeld blijft). Ook de beslissing om een zijstandaard toe te voegen is een serieuze surplus als je een motor op ‘t onverharde meeneemt: als de ondergrond niet perfect vlak ligt, kom je op zo’n dubbelpoot al snel in de problemen.

Voorts stond ook de gevreesde Euro5-normering op het programma. Een klusje dat uiteindelijk snel en relatief eenvoudig geflikt werd door de ingenieurs van Royal Enfield – dat het blok slechts enkele jaren oud is en de nieuwe normering toen al op de agenda stond, heeft daar zonder twijfel bij geholpen. Een beetje vooruitdenken, is op dat vlak van goudwaarde.

Een minder belangrijke, maar wel erg geslaagde update, is het nieuwe kleurenpallet waarin de Himalayan MY21 geleverd kan worden – met onder meer enkele leuke twotone’tjes en een subtiele grijze camo in de aanbieding. Wij kijken alvast uit naar de nog niet nader bepaalde launch – al kan die niet lang op zich laten wachten, want op bepaalde Aziatische markten staat de ‘Hima 21’ nu al in de showrooms.

Op dit moment is de Himalayan bij ons verkrijgbaar voor de (vanaf)prijs van 4.899 euro (BE) of 5.849 euro (NL) – of die prijs gehandhaafd wordt, weten we nog niet met zekerheid.

Deel

Gerelateerde artikels