Dit is Belgisch (en nagelnieuw): Saroléa N60 MM.01!

Dat het al een tijdje – eh – stil is rond Saroléa, betekent allerminst dat er in de coulissen niets is gebeurd. Want ziedaar, uit het niets komt het in Oudenaarde herrezen merk met een nieuwe ‘collab’ met The Mighty Machines op de proppen, dat in één adem z’n eerste worp op de wereld loslaat: de N60 MM.01. Die naakte superbike is grotendeels gebaseerd op de racemotor waarmee de broers Torsten en Bjorn Robbens de come-back van Saroléa realiseerden in de TT Zero op het eiland Man. Met de hulp van Saroléa’s huisdesigner Serge Rusak werd een streetfighter-versie ontworpen die een fikse 120kW (163PK) moet presteren, in theorie een rijbereik van 330 kilometer haalt en binnen de drie seconden naar 100 km/u spurt. Daarvoor kan de nieuwkomer net zoals de Manx7 bogen op WAIZU, het AI-platform dat door Sarolea, het Gentse ML6  en Google. Het prijskaartje? Een erg potige 69.000 euro. Exclusief taksen, that is.

Totaalpakket deluxe
Al krijg je voor die centen meer dan je aanvankelijk zou denken. In het TMM-pakket steekt namelijk ook een volledig ‘biker suit’, wat je in dezen letterlijk mag vertalen: The Mighty Machines werkte voor de bijpassend motormaatpak samen met Café Costume, dat voor zijn protectoren ging shoppen bij het eveneens Belgische AXOC technologies. 
Geen maatpak zonder bijpassende hoed, moeten ze vervolgens gedacht hebben, waarna de nieuwe collab ging aankloppen bij  Hedon Helmets. Toeval of niet; maar die gevestigde waarde in de custom motorwereld werd mede opgericht door Reginald Flint, een in London wonende Belg . Het resultaat van die samenwerking is de volledig carbon Hedon Heroine MM.01 geworden. Een pareltje. 
Om bochten aan te snijden – of misschien gewoon als leuk hebbedingetje, weten wij veel – verzorgt The Mighty Machines ook een speciaal bijpassend zakmes van meestersmid Dimitri Turcott van Studio Blade. Hij ging aan de slag met de materialen die ook gebruikt werden voor de Saroléa: carbonvezel en titanium, maar ook Damascusstaal dat het profiel van elektrische golven imiteert. Knap!  

Haast en spoed
Ondanks de gewichtige vraagprijs, is de kans reëel dat je je zal moeten haasten om het N60 MM.01-pakket op de kop te tikken: de oplage is gelimiteerd op amper 20 stuks.  Geïnteresseerden kunnen de MM.01 gedurende de hele maand juni gaan ontdekken in showroom Twenty 8 (Reyndersstraat 26, 2000 Antwerpen).  Meer info nodig? Stuur dan even een mailtje naar ride@themighymachines.com.

 class=

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.