Dit jaar geen Erzbergrodeo

De Oostenrijkse regering heeft besloten om alle evenementen tot 30 juni 2020 te annuleren. Daardoor zal de beruchte Red Bull Erzbergrodeo niet doorgaan. Het evenement zou normaalgezien van 11 tot en met 14 juni doorgegaan zijn.

De Erzbergrodeo, voor diegenen die er nog niet van gehoord hebben, is een loodzware proef voor mens en machine. 4 dagen lang strijden amateurs en professionals in een verlaten ijzerertsmijn tegen elkaar tijdens misschien wel de zwaarste enduro-race ooit. De 1500 aanwezige rijders worden tijdens twee dagen Hard Enduro en 2 kwalificatieronden getest op hun kunnen.

Het evenement begint met de Rocket Ride, een heuse hillclimb waar mens noch machine gespaard wordt. Daarna vechten alle 1500 deelnemers voor een plaatsje in de finaleronde tijdens de Iron Road Prologue. De 500 beste endurofanatiekelingen verzamelen zich dan aan de voet van de mijn om de Red Bull Hare Scramble te ondernemen. Dat parcours moeten ze in maximaal 4 uur afleggen.  

Volgens het oude cliché zegt een beeld meer dan duizend woorden, maar in dit geval is het echt zo. Zin om misschien volgend jaar deel te nemen? Bekijk dan zeker eens het onderstaande videofragment.