Dit was 2023!

Motorrijder december 2023

De Sint is in aantocht en ook Kerst & Nieuw loeren om de hoek, hoog tijd om het motorjaar af te ronden. En hoe kunnen we dat beter doen dan door onze favoriete motoren van 2023 op een rijtje te zetten? Uiteraard blikken we ook vooruit, met maar liefst 17 pagina’s 2024-nieuws en de eerste test van Suzuki’s nieuwe GSX-S1000GX allroad.

Onze wanderlust hebben we bedwongen met een tripje naar Milaan in het zadel van Rieju’s Aventura 500, verder zoeken we uit of er met volstrekt van de pot gerukte motoren als de Kawasaki Z H2 SE en Ducati Diavel V4 ook nog een beetje normaal te rijden valt, en om het jaar in stijl af te sluiten gaan we op Misano aan de rol met de Panigale V4 R homologatiespecial.

In de reeks ‘Hoe maakt u het’ gaan we op bezoek bij Lukens Tuning Service, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ombouwen van motoren voor mensen met een beperking. En dat een beperking geen beperkingen hoeft op te leggen, toonden de jongens van de Handi Free Riders tijdens de voorbije 6 Uur van Spa; wij kropen mee in de pitbox voor een reportage. Kortom: meer dan genoeg informatie en inspiratie om een sprintje richting boekenwinkel of warenhuis in te zetten, al dan niet gemotoriseerd!

Motor van het jaar

Motor van het jaar
Met het eindejaar in zicht zetten we onze favoriete nieuwe motoren van 2023 op een rijtje

Suzuki GSX-S1000GX

Suzuki  GSX-S1000GX
Een logische opvulling van het gat in het Suzuki-gamma tussen de GSX-S1000GT en de V-Strom 1050-familie, maar ook een geslaagde?

Rieju Aventure 500

Rieju Aventura 500
Wanneer een fabrikant beweert dat je met één tankbeurt maar liefst duizend kilometer
ver komt, dan willen wij dat natuurlijk uitproberen…

Ducati Diavel V4 vs. Kawasaki Z H2 SE

Ducati Diavel V4 vs. Kawasaki Z H2 SE
Valt er met deze exponenten van extravagante overkill eigenlijk nog wel een beetje normaal te rijden?

Ducati Panigale V4 R

Ducati Panigale V4 R
Als je de kans krijgt om aan de rol te gaan met Ducati’s homologatiespecial voor de WorldSBK-machine die dit jaar de titel pakte, wie zijn wij dan om nee te zeggen?

Motorracen met een fysieke beperking

Motorracen met een fysieke beperking
De 6 Uur van Spa-Francorchamps in het zog van de Handi Free Riders, motorracers met een beperking

Lukens Tuning Service

Hoe maakt u het?
Op bezoek bij Lukens Tuning Service, een bedrijf dat motoren aanpast aan de noden van motorrijders met een beperking

Can-Am Ryker Rally

Can-Am Ryker Rally
Het Can-Am gamma driewielers is sowieso al niet alledaags, maar binnen dat collectief is de Ryker Rally nog eens een buitenbeentje

Verder in dit nummer
Startgrid • Showroom • Schatten op zolder • De garage …

Deel

Gerelateerde artikels

Tiger 1200 GT Explorer

Update voor Triumph Tiger 1200

De recente introductie van de grondig vernieuwde Triumph Tiger 900 Rally Pro in de ruige onverharde Spaanse binnenlanden was voor een van de gidsen een

BMW Motorrad days Garmisch-Partenkirchen

BMW Motorrad Days keren terug naar Garmisch

Toen BMW twee jaar geleden aankondigde dat de BMW Motorrad Days van Garmisch-Partenkirchen naar Berlijn zouden verhuizen, reageerden heel wat BMW-rijders ontgoocheld en verbolgen. Voor