Dovi in de lappenmand na MX-crash

Het MotoGP-seizoen hervat binnen drie weken opnieuw op volle kracht, maar het valt voorlopig nog af te wachten of Ducati-frontman Andrea Dovizioso ook in topvorm op de startgrid zal staan. De Italiaan – de afgelopen drie seizoenen vice-kampioen na de ongenaakbare Marc Marquez – kwam zondag tijdens een regionale MX-wedstrijd op Monte Coralli (Faenza, IT) stevig ten val, en werd meteen voor verzorging naar het ziekenhuis van Modena gebracht voor een (succesvolle) operatie aan het linker sleutelbeen. De breuk was volgens de doktors ‘clean’, waardoor de dokter besloot om de 34-jarige racer na enkele uren met een extra plaatje en zes schroeven naar huis te sturen.

Dat Dovizioso dik drie weken voor de doorstart van het GP-seizoen op z’n MX-motor stapt, hoeft niet bepaald tot wenkbrauwengefrons te leiden. Hij staat er al een tijd om bekend om – net zoals z’n dichtste concurrenten – flink wat uurtjes op z’n crossmotor te slijten als voorbereiding op de GP-racerij. Al houdt ook die vorm van training uiteraard de nodige risico’s in.

Na de operatie verklaarde Dovi “niet al te veel pijn te hebben en optimistisch te zijn over z’n kansen om op Jerez meteen te kunnen starten”. Volgens Ducati Corse start hun kopman alvast meteen met de revalidatie, in de hoop op 19 juli te kunnen racen op de seizoens(her)opener op Jerez. De tijd zal uitwijzen of hij die strakke deadline ook haalt. Veel beterschap, Dovi!

Deel

Gerelateerde artikels

Vaderdag kleur in en win

Vaderdagwedstrijd: Kleur en win!

Binnenkort is het weer Vaderdag, en dan ben je natuurlijk extra lief voor je papa. Daar helpen wij je graag een handje bij: we hebben

Grand Prix Le Mans 2023 1000 GP

1000 Grand Prixs

In 1949 vond op het Eiland Man de allereerste Grand Prix voor motoren ooit plaats. Een tweetal weken geleden, zo’n 74 jaar later, mochten we