Ducati Hypermotard 950 en 950 SP

Als Ducati één funmachine binnen de rangen heeft, dan is het wel de Hypermotard. Voor 2019 komen de Bolognezen met een volledige make-over voor dat model, met onder meer compactere en strakkere looks, een volledig herziene ergonomie, een aangescherpt rijwielgedeelte en een uitgebreid elektronicapakket. Onder nieuwe ergonomie verstaan we een breder stuur, rankere taille en een vernieuwd zadel. Doel: meer bewegingsvrijheid maar tegelijkertijd ook aanzienlijk lager, qua zadelhoogte.

Verder doet de Hyper het met een lagere, strakker getekende ‘neus’ met DRL, achter een set dubbele underseat pipes en vier kilogram gewichtsbesparing (rijklaar: 200 kg), terwijl Ducati voor het TFT-dashboard leentjebuur speelde bij z’n eigen Panigale V4. Tussen het trellisframe ligt een vernieuwde 937cc grote Testastretta 11° L-twin, die bij 9.000 toeren 114 pk op de krukas zet en een koppel genereert van 96 Nm – waarvan 80% al vrijkomt bij 3.000 tpm. Pittig genoeg dus om af en toe wat hulp van de elektronica in te schakelen. Enter de zesassige Bosch IMU, die zowel het bochten-ABS (met ‘Slide by Brake’-functie, voor de geoefende motards onder ons), de tractiecontrole, de wheeliecontrole als de (optionele) up/down-quickshifter aanstuurt.

Voor wie nog meer wil, is er de SP-versie: die zit 20 mm hoger en is voorzien van een nog sportievere uitrusting: carbon spatbord en riemcover, twee kilogram lichter, een vlakker zadel, meer veerweg op z’n Öhlins vering (in plaats van de Marchesini/Sachs combinatie op de ‘gewone’), Pirelli SuperCorsa SP’s in plaats van de Diablo Rosso III’s, gesmede Marchesini-wielen en de EVO-versie van de quickshifter.
Op prijzen moeten we voorlopig nog even wachten.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.