Ducati 2020: Icon Dark nieuwste telg in de Scrambler-familie

Ducati vult z’n Scrambler-familie aan met een nieuwe telg die qua model alvast de essentie van de reeks het best representeert: twee wielen, een breeds stuur, blitse retrolooks en een eenvoudig blok. Meer dan genoeg om een glimlach op ‘t gezicht van menig hippe vogel te toveren. Ook als die laatste Billie Eilish-gewijs nogal melancholiek door ‘t leven schrijdt.

De nieuwe Icon Dark laat qua naamgeving immers weinig aan de verbeelding over: het is een in een duistere lik verf gehulde versie van Ducati’s 800cc scrambler. Verwacht je dus aan een pak ‘blacked-out’ materialen, die bij z’n matzwarte jas passen – zie tank en spatborden.

De Icon Dark komt in de toonzalen naast de (gewone) Icon, de Full Throttle, de Café Racer en de Desert Sled te staan. Die kregen allen Euro5-gekeurde blokjes in het vooronder, die prestatiegewijs niet moeten onderdoen voor hun Euro4-genormeerde voorgangers.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.