Ducati Panigale V4 Superleggera: officiële beelden en cijfers!

Dat ze in Borgo Panigale – eh – niet al te best zijn in geheimpjes bewaren, mocht ook voor de presentatie van de nieuwe Superleggera opnieuw duidelijk wezen: halverwege januari waren er al spyshots vanop een besloten presentatie opgedoken, evenals eerste specs. En gisteren ging al een reeksje studiobeelden van het ravissante pluimgewicht rond op het wereldwijde web.


152 kg en 234 pk
Waardoor op de feestelijke onthulling van vanavond vooral bevestigend (en goedkeurend, uiteraard) werd geknikt bij het overlopen van de looks en specs. Zo krijgt de Superleggera – net zoals leenheer V4R – Ducati’s 998cc V4 die in ‘standaardversie’ 224 pk presteert bij 15.250 omwentelingen. Voor wie dat nog niet voldoende is: met een speciale race-uitlaatlijn ligt de rode lijn nog 250 tpm hogerop (15.500 tpm dus) én moet de Superleggera maar liefst 234 pk moet uitbraken.


Rijklaargewicht? Amper 173 kg, waarmee dit raceveertje het nog 11(!) kg beter doet dan de V4R. Het opgegeven drooggewicht tikt af op amper 152kg. Waanzinnig. Dat rapport kan de spichtige Italiaan voorleggen met dank aan een flinke portie titanium (bouten, nokkenassen, Akra-lijn, veer achteraan) en carbon (frame, swingarm, BST-wielen). Verder ontbood Ducati de Zweedse magiërs van Öhlins voor de ophanging, en STM voor het aanleveren van de droge koppeling.


Snel wezen
Wie ‘m wil zal snel moeten zijn én diep in de buidel moeten tasten: er worden slechts 500 stuks gebouwd, terwijl een vanafprijs van 90.000 euro werd gecommuniceerd. De productie start in april 2020, de eerste machines moeten een maand later bij de overgelukkige eigenaars afgeleverd worden. Zal ‘t net zoals bij ons bij dromen blijven? Geen probleem, geniet dan van de foto’s en onderstaand videootje – geluid aan! ‘Dreams matter’, dat weten ze in Bologna donders goed…

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.