Ducati presenteert de Diavel 1260 Lamborghini (VIDEO)

Ooit gehoord van de Lamborghini Siàn FKP 37? Neen? Sta ons toe daar even verandering in te brengen: bovengenoemde bolide is namelijk de meest exclusieve Lambo ooit gemaakt, die slechts op 63 stuks geproduceerd werd, en een elektro- en verbrandingsmotor combineert tot een waanzinnig vermogen van 819 pk. Kost ook een waanzinnig vermogen. Maar da’s verder irrelevant.

 class=


Interessanter voor u en mij is dat er ook een versie op twee wielen van is gebouwd. Nu ja, eentje dat er qua looks op is gebaseerd dan toch. Daarvoor hokten de artiesten uit het Centro Stile Ducati en het Centro Stile Lamborghini even samen, en boetseerden het kleuren- en onderdelenpalet van de Siàn FKP 37 op een… Ducati Diavel 1260. Instant herkenbaar zijn de lichte, gesmede velgen, het unieke kleurtje (‘Gea Green’ voor de quizzers onder u) en het overvloedig aanwezige carbon op – heeft u even? -luchtinlaten, radiatorcovers, uitlaatdempercover, spoiler, centrale tankcover, zadelcover, voor- en achterspatborden, dashboardcover en het koplampframe. Het frame, de achterkant van het zadel en de gesmede velgen werden dan weer in een pot met “Electrum Gold” gedoopt, terwijl ook een vleugje “Ducati Red” te bespeuren valt: op de Brembo M50 radiaal gemonteerde remklauwen.


‘En die 63?’, horen we u denken. Wel da’s dan weer een belangrijk getal voor de fabrikant uit Sant’Agata, die in 1963 werd opgericht. Door dit aantal met tien te vermenigvuldigen, krijgen we de 630 genummerde eenheden die van dit model zullen worden geproduceerd, die elk het unieke productienummer zullen dragen op een aluminium plaat die op het frame wordt gemonteerd. Een ander extraatje op deze Lambo-versie is het opstartscherm van het TFT-dashboardje, waarop de beide merklogo’s geprojecteerd worden, vergezeld door het silhouet van de Diavel Lamborghini. Wie zich een Diavel 1260 Lamborghini aanschaft, zal voorts de kans krijgen om een exclusieve helm te kopen met speciale graphics en kleurtjes die afgestemd zijn de motorfiets.


Onderhuids is deze Lamborghini vooral een Ducati Diavel 1260, inclusief een uitvoerig elektronicapakket (Het elektronische pakket omvat Cornering ABS EVO, Ducati Traction Control EVO (DTC), Ducati Wheelie Control EVO (DWC), Ducati Power Launch EVO (DPL) en Cruise Control), volledig verstelbare Öhlins vering voor- en achteraan, én de 1262cc Ducati Testastretta DVT met variabele timing. Dat Euro5-gehomologeerde krachthonk presteert 162 pk bij 9.500 tpm en 129 Nm bij 7.500 tpm. Dankzij de gesmede velgen en carbon componenten heeft de Diavel 1260 Lamborghini een drooggewicht van 220 kg.

Wie de Diavel 1260 Lamborghini vanaf januari in z’n garage wil, moet daar wel diep voor in de zakken tasten: € 34.990 in België en € 39.990 in Nederland. Slik.

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.