Een rondje door het Honda museum

Honda virtual tour

In 1997 bouwde Honda de Motegi Twin Ring, op zo’n anderhalf uurtje rijden van Tokio. Bedoeling was vooral om het IndyCar-gebeuren naar Japan te brengen, maar het circuit vormt natuurlijk ook al jaren het decor voor de MotoGP-race. Verder vind je er een themapark dat onder andere de Honda Collection Hall omvat, zeg maar het Honda Museum, waar je een overzicht vindt van de auto-, motor- en powersports-geschiedenis van het merk.

Alle 350 voertuigen worden in rijdende staat gehouden. Je vindt er onder meer de Honda Dream, de RC142, de NR500… Leuk, maar helaas behoort een tripje naar Japan voor velen niet echt tot de mogelijkheden. Gelukkig kan je het museum ook virtueel bezoeken. De navigatie vergt even wat handigheid, maar eens je die in de vingers hebt is het heerlijk virtueel rondstruinen in de Collection Hall Gallery.

Deel

Gerelateerde artikels

Yamaha_WR450F 2-Trac

Ken je deze nog? Yamaha WR450F 2-Trac

Was er eigenlijk íemand die geloofde dat dit hét ging worden toen Yamaha in 2004 de tweewiel-aangedreven WR450F 2-Trac uitbracht? Helaas, de toekomst zou anders

Silverstone

MotoGP-circuits: Silverstone

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.