FB Mondial HPS125 Ubbiali

Het Italiaanse FB Mondial was in de periode na de Tweede Wereldoorlog een van de toonaangevende merken in de racerij, met onder andere drie wereldtitels op rij in de 125cc: Nello Pagani (1949), Bruno Ruffo (1950) en Carlo Ubbiali (1951).

De titel met FB Mondial was nog maar het begin van Ubbiali’s rijke carrière. Twee jaar later zou hij de overstap maken naar MV Agusta, met hen pakte hij maar liefst vijf 125cc-titels en drie 250cc-wereldtitels. Daarnaast won hij ook vijf keer de Isle of Man TT en pakte hij een paar nationale titels in de 125 en 250. De man heeft dus negen wereldtitels op zijn naam, zo kennen we er nog eentje

Met de HPS125 Ubbiali brengt FB Mondial een eerbetoon aan die allereerste wereldtitel van Carlo Ubbiali, nu zeventig jaar geleden.

Het nummer 9 op de zijpaneeltjes verwijst naar de negen wereldtitels. Voorts kreeg de HPS een aantal nieuwigheden (die ook op de standaardversie zitten) zoals een Dell’Orto injectiesysteem, een TFT-dashboardje, een nieuw ABS-systeem en een hoger, breder stuur.

De FB Mondial HPS125 Ubbiali kost 4.948 euro in België en 5.575 euro in Nederland.

Deel

Gerelateerde artikels