Finse distributeur Duell breidt uit naar de Benelux

Een nieuwe speler in motorland komt zelden uit de lucht vallen. Neem nu Halvarssons en Lindstrands, twee motorkledingmerken die je steeds vaker tegenkomt. Hun introductie in de Lage Landen is een van de speerpunten van Duell’s intrede op de Benelux-markt.

Ooit gestart als kleine motorfietswinkel aan de westkust van Finland, groeide Duell intussen uit tot de grootste Scandinavische distributeur van motor-, ATV-, marine- en sneeuwproducten. Omzet? Meer dan 70 miljoen euro. Met meer dan 200 merken en een permanente voorraad van zo’n 130.000 artikelen in de logistieke centra in Finland en Zweden, hebben de meer dan 100 medewerkers de handen meer dan vol. En het zijn precies die medewerkers die het verschil maken. “Iedereen die bij Duell werkt, is gepassioneerd door snelheid en motorsport”, vertelt Jarkko Ämmälä, sinds 2018 CEO van de Duell Bike-Center Group. Ämmälä zelf, bijvoorbeeld, knokte als pro MX’er in de jaren 90 om de punten in het WK 250cc. “De producten die we verkopen, hebben we uitgebreid zelf getest”, aldus nog Ämmälä.  

In 2019 werden de activiteiten voor het eerst uitgebreid naar de Benelux-landen. De pandemie vertraagde de uitrol, maar intussen worden meer dan 100 dealers en werkplaatsen beleverd. Duell biedt niet alleen alle mogelijke onderhoudsproducten, accessoires en onderdelen, maar ook motorkleding en helmen.

 data-lazy-src=

Dat Duell gepassioneerd is door motorsport, mag ook blijken uit het sponsorcontract met het Lentink Sports Racing Team. Het team neemt dit seizoen met Yamaha R6’en deel aan de IDC en IDM, de internationale Nederlandse en Duitse kampioenschappen. In het zadel: jonge talenten Colin Velthuizen en Jeroen Hilster. Succes jongens!

Duell-Lentink-Racing-Team-Sponsoring-Agreement

Roy Beumer (sales manager Duell Bike-Center) en Tristan Lentink (algemeen directeur Lentink Sports Racing)

Deel

Gerelateerde artikels

Kawasaki Eliminator

Kawasaki lanceert nieuwe Eliminator

Het segment van de lichte cruisers lijkt wel aan een heropleving bezig. Royal Enfield boekt succes met de Meteor 350 (en grote broer Super Meteor

Gedinne

Ambiance in Gedinne

Rue du Circuit 46: dit ongelooflijk klinkende adres is waar je komend weekend, 10 & 11 juni, moet zijn voor een met klassieke motoren gevulde