Finse distributeur Duell breidt uit naar de Benelux

Een nieuwe speler in motorland komt zelden uit de lucht vallen. Neem nu Halvarssons en Lindstrands, twee motorkledingmerken die je steeds vaker tegenkomt. Hun introductie in de Lage Landen is een van de speerpunten van Duell’s intrede op de Benelux-markt.

Ooit gestart als kleine motorfietswinkel aan de westkust van Finland, groeide Duell intussen uit tot de grootste Scandinavische distributeur van motor-, ATV-, marine- en sneeuwproducten. Omzet? Meer dan 70 miljoen euro. Met meer dan 200 merken en een permanente voorraad van zo’n 130.000 artikelen in de logistieke centra in Finland en Zweden, hebben de meer dan 100 medewerkers de handen meer dan vol. En het zijn precies die medewerkers die het verschil maken. “Iedereen die bij Duell werkt, is gepassioneerd door snelheid en motorsport”, vertelt Jarkko Ämmälä, sinds 2018 CEO van de Duell Bike-Center Group. Ämmälä zelf, bijvoorbeeld, knokte als pro MX’er in de jaren 90 om de punten in het WK 250cc. “De producten die we verkopen, hebben we uitgebreid zelf getest”, aldus nog Ämmälä.  

In 2019 werden de activiteiten voor het eerst uitgebreid naar de Benelux-landen. De pandemie vertraagde de uitrol, maar intussen worden meer dan 100 dealers en werkplaatsen beleverd. Duell biedt niet alleen alle mogelijke onderhoudsproducten, accessoires en onderdelen, maar ook motorkleding en helmen.

> <img decoding=hoge kwaliteit in een iets klassieker design, terwijl Lindstrands een uitstekende reputatie geniet als robuuste, duurzame en comfortabele uitrusting, vooral bij veeleisende adventure- en toerrijders die veel kilometers malen. Uw dienaren kregen intussen het nodige testmateriaal toegestuurd om die beweringen aan de realiteit te toetsen, je vindt onze reviews binnenkort terug op deze pagina’s.

Dat Duell gepassioneerd is door motorsport, mag ook blijken uit het sponsorcontract met het Lentink Sports Racing Team. Het team neemt dit seizoen met Yamaha R6’en deel aan de IDC en IDM, de internationale Nederlandse en Duitse kampioenschappen. In het zadel: jonge talenten Colin Velthuizen en Jeroen Hilster. Succes jongens!

Duell-Lentink-Racing-Team-Sponsoring-Agreement

Roy Beumer (sales manager Duell Bike-Center) en Tristan Lentink (algemeen directeur Lentink Sports Racing)

Deel

Gerelateerde artikels

Mutt DRK-01 250 Deluxe

MUTT Motorcycles lanceert DRK-01

Het Britse MUTT, dat focust op 125 en 250cc scramblers, komt met een compleet nieuw model: de DRK-01. Voor het eerst maakt het merk daarvoor

Yamaha XSR900 GP

Kort getest: Yamaha XSR900 GP

Knijp je ogen samen, tuur door je wimpers naar de XSR900 GP en je ziet eind jaren 80 GP-racers, je ziet Lawson, Rainey, je ruikt