Füsport XR1

Fusport XR1

Wat? Duitse racelaars voor sportieve rijders van alle niveaus, van straatrijder over trackday-verslaafde tot competitierijder.

Waarom? Omdat elke rijder wel hetzelfde niveau van bescherming mag verwachten.

Hoe werkt het? Kwestie van aantrekken en je volgens de fabrikant verbazen over het perfecte gevoel. Füsport heeft veel energie in deze laars gestoken, die mee ontwikkeld werd door rijders op WK-niveau zoals Oli Bayliss, Adrian Huertas, Collin Veijer, Lorenzo Della Porta…

Het nieuwe Füsport Internal Articulation System (F.I.A.S) moet de rijder veel gevoel geven zonder aan protectie in te boeten. Deze enkelbescherming (want dat is het) werd gedurende vier jaar uitgebreid getest. Daarnaast heeft de XR1 een ratelsluiting op drie punten zodat de pasvorm bij de kuit, enkel en voorvoet zo goed mogelijk afgestemd is op de rijder.

Dat de XR1 racelaarzen bestand zijn tegen water, olie en benzine moet de levensduur ten goede komen … zolang je zelf geen bodemonderzoek doet, natuurlijk. Als klap op de feuerpfeil zijn alle verwijderbare onderdelen van de XR1 vervangbaar. Te koop in de maten 39 tot en met 48.

Meer info: fusport.nl

Deel

Gerelateerde artikels

Nolan X-1005 UC

Nolan 2024

N60-6 Sport, N70-2 GT en X-1005 UC. Het zouden kinderen nummer 12, 13 en 14 van Elon Musk kunnen zijn, maar achter deze rare codenamen