GasGas de straat op met SM 700 en ES 700

Vraag ons niet hoe ze het bij KTM allemaal gaan managen qua marketing en pr, maar ook GasGas is nu officieel toegetreden tot de straatline-up van de Oostenrijkers en daardoor nu ook in de Lage Landen leverbaar … en wel in de vorm van de GasGas SM 700 en de GasGas ES 700.

Mocht een en ander je bekend voorkomen, dat kan kloppen. De SM 700 is er bijvoorbeeld ook al in de gedaante van een KTM 690 SMC en Husqvarna 701 Supermoto. Driemaal is scheepsrecht, zullen ze in Mattighofen gedacht hebben.


Na de Oostenrijkse en Zweedse versie is er nu dus ook een Spaanse variant – marketingtechnisch dan, want onderhuids is het allemaal hetzelfde. Neemt niet weg dat het natuurlijk goed nieuws is dat deze grote enduro en supermoto nu via nog een kanaal onze kant op komen.


Beide motoren doen het op dezelfde wendbare technische basis als de KTM/Husqvarna-familie. Het trellisframe (van chroommolybdeenstaal) is ontworpen met het oog op de bekende vlijmscherpe rijeigenschappen en geconstrueerd met het laagst mogelijke gewicht. De 13,5-liter brandstoftank is in het polyamide subframe geïntegreerd om het zwaartepunt zo laag mogelijk te houden, en bij een potje vegen zorgen zowel het nieuwste Bosch ABS-systeem als de PASC-slipperkoppeling voor de nodige assistentie. Kloppend hart is ook hier de 693cc eenpitter met een maximumvermogen van 74 pk bij 8.000 tpm en 73 Nm aan koppel. Wheelies, zei u?


Verder ook WP-veerwerk rondom, top notch elektronica en een standaard quickshifter. Met respectievelijk 11.449 (BE) en 13.800 euro (NL) voor het basismodel (je kan er nog wat spulletjes aanhangen via de configurator) is de SM qua prijs exact gelijk aan de eerder genoemde KTM SMC en Husqvarna 701, het is dus vooral een kwestie van welke kleur je het mooiste vindt of bij welk merk je je het beste voelt …

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar