Geen MotoGP in Qatar en Thailand wegens Corona. (Update 2)

Er gingen steeds hardere geruchten dat de openingswedstrijd van de MotoGP in Qatar het zonder MotoGP zal moeten stellen. En die geruchten zijn intussen dus bevestigd. Omdat de Moto2 en Moto3-teams reeds ter plaatse zijn, gaan hun wedstrijden wel gewoon doorgaan.

De openingswedstrijd van de MotoGP in Qatar zal niet doorgaan wegens het Corona virus. Alle MotoGP-teams moeten nog afreizen richting Qatar, waarbij mensen uit alle uithoeken van de wereld dus naar Qatar moeten afzakken en ze dus ook langskomen op luchthavens in heel de wereld. Wat de kans op Corona besmetting dus reëel zou maken.

 De Moto2 en Moto3 teams zijn al ter plaatse in Doha, Qatar, waardoor de wedstrijden van die respectievelijke kampioenschappen dus wel zouden kunnen doorgaan, omdat het kwaad van eventueel besmettingsgevaar dan al geschied zou zijn.

Ook in Thailand wordt de MotoGP afgelast of uitgesteld. Daar zijn er op dit moment al 43 besmettingen en 1 dode. Anutin Charnvirakul, de plaatsvervangende premier, deelde dit vanochtend officieel mee. Charnvirakul is naast plaatsvervangend premier ook minister van gezondheid en voorzitter van het organisatiecomité van de MotoGP-race.

Zo zal wat de MotoGP betreft één van de mogelijk spannendste seizoenen dus met een valse start beginnen. Eén man is wellicht blij met het uitstel en dat is een nog steeds van z’n schouderoperatie herstellende Marc Márquez, waarbij we uiteraard niet willen insinueren dat het uitstel iets met hem te maken heeft…

Deel

Gerelateerde artikels

Grand Prix Le Mans 2023 1000 GP

1000 Grand Prixs

In 1949 vond op het Eiland Man de allereerste Grand Prix voor motoren ooit plaats. Een tweetal weken geleden, zo’n 74 jaar later, mochten we

Le Mans Bastianini 2022

MotoGP-circuits: Le Mans

In 2023 zien de GP-raceweekends er heel anders uit; niet alleen met de extra Sprintrace op zaterdag, maar ook vanwege een ongezien aantal verschillende circuits.