Geen overzeese GP’s dit jaar, wel extra race in Europa

Dorna, de GP-organisator, heeft net bevestigd dat wegens de pandemie er geen overzeese GP’s komen dit jaar. Er was nog even sprake van mogelijke races in Maleisië en dies meer, maar dat is nu definitief afgeblazen; Wel komt er een extra race in Europa, wat wellicht Portugal zal worden.

Er komen geen races in Azië en Zuid-Amerika dit seizoen, dat heeft Dorna net beslist. Wegens de wereldwijde toestanden probeert Dorna de logistiek en bijhorende financiële kost te beperken. Ter vervanging van de races in Maleisië, Argentinië en Thailand wordt één extra Europese race toegevoegd, wellicht in Portugal. Dan gaat het tussen de circuits van Estoril, waar de MotoGP zo tot halfweg de jaren 2000 nog actief was, of Portimao. Portimao zou een debuut zijn voor de MotoGP maar ongetwijfeld de betere keuze, wegens één van de mooiste banen van de wereld, veiliger en minder last van opstijgend grondwater, altijd een probleem in Estoril. Daarbij is het ook nog niet bekend of het opnieuw om een dubbele race gaat, dan wel een enkel weekend. Daarbij is er ook nog steeds geen zekerheid of er publiek toegelaten zal worden, dus boek nog niet meteen een hotel in Portugal.

Door het afzeggen van drie GP’s en er slechts één extra in de plaats te organiseren, verkleint opnieuw de kans om punten goed te maken doorheen het seizoen, waarbij we in de eerste plaats aan Marc Márquez denken, die 50 punten goed te maken heeft op Quartararo.

Deel

Gerelateerde artikels