Gelukkige verjaardag 916: Ducati komt met Panigale V4 25° Anniversario 916!

Zouden ze bij Ducati het juli-nummer van Motorrijder al op de mat hebben zien vallen, inclusief dat lijvige Ducati 916-dossier? Of zouden ze gewoon de verjaardag van hun pareltjes met een groot kruis op de agenda aanduiden? Ons geld staat op de tweede optie.

Maar wat er ook van zij: ze zijn in Borgo Panigale alvast de 25ste verjaardag van hun 916 niet vergeten. Een machine die destijds – en nog steeds – wereldwijd mondjes doet openvallen met z’n looks, die destijds de referentie werden qua stijl, elegantie, lichtvoetigheid en technologische innovatie. Een mijlpaal voor het Italiaans motordesign.

Om die kwarteeuw extra luister bij te zetten, zal Ducati komende vrijdag een speciale verjaardagseditie presenteren: de Panigale V4 25° Anniversario 916. Die zal in in een gelimiteerde reeks van 500 genummerde stuks te koop aangeboden worden, met aangepast kuip- en spuitwerk, terwijl er ook een pak exclusieve race-componenten zullen gemonteerd worden. Op de officiële presentatie op Pebble Beach in Californië, is het evenwel nog wachten tot 8 pm (PDT), ofte 3u zaterdagnacht bij ons. Meer details moeten we jullie voorlopig schuldig blijven – al volgen die geheid na de voorstelling.

De presentator van dienst is alvast geen onbekende: de Panigale V4 25° Anniversario 916 zal vanonder het doek getoverd worden door ‘King’ Carl Fogarty – viervoudig WSBK-kampioen met Ducati tijdens de jaren 90. Een dag later, tijdens de WSBK-race op Laguna Seca zullen Alvaro Bautista’s en Chaz Daviez’ WSBK-machines daarenboven in een gelijkaardig kleedje gehesen worden. Ga dat zien!

Deel

Gerelateerde artikels

Royal Enfield Guerrilla 450

Nieuw: Royal Enfield Guerrilla 450!

Royal Enfield presenteert met gepaste trots een coole nieuwe roadster: de Guerrilla 450. Wij mochten er al uitgebreid mee aan de rol in Barcelona, maar

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.