Gespot op circuit: Aston Martin/Brough Superior AMB 001! (video)

Wie afgelopen herfst toevallig op de EICMA in Milaan was, wreef ongetwijfeld even in de ogen op de stand van Brough Superior. Die werd namelijk gedeeld met Aston Martin, de prestigieuze fabrikant van luxesportwagens van dezelfde kant van het Kanaal – en hofleverancier van James Bonds bolides. Het (ex-)Britse grof geschut presenteerde namelijk in duo een ravissante collaboratie: een prototype dat AMB 001 werd gedoopt. Dat het die status stilaan is ontgroeid, kunnen we dankzij een onlangs gepubliceerd filmpje ontdekken: de AMB 001 knalt over het circuit van Pau-Arnos en lijkt dicht bij een definitief productiemodel te staan.

 class=

Dat de Britse machine op een Frans circuit in de Pyreneeën wordt getest, hoeft omwille van twee redenen niet te verwonderen: ten eerste heeft Brough tegenwoordig meer Frans dan Brits bloed door de aderen stromen, sinds het in 2013 reïncarneerde onder de vleugels van de Franse designer Thierry Henriette en gebouwd wordt in de BS-fabriek in Toulouse. En het circuitgedeelte valt te verklaren door de insteek van de AMB 001: die tot 100 exemplaren gelimiteerde machine zal namelijk enkel in een niet-straatlegale versie geproduceerd worden.

 class=

Dit designpareltje is grotendeels opgetrokken uit koolstofvezel en titanium, en krijgt een V-twin aan boord met zowel turbo als intercooler. Zou volgens de producent goed moeten zijn voor 180 pk. En voor een prijskaartje van 108.000 euro. Slik. De eerste AMB 001 zou in het najaar van de band rollen. Interesse? Dan kan je die alvast met de fabrikant delen via dit formulier.

Geniet in de afwachting van meer details (of de levering van uw exemplaar) alvast van onderstaande video.

Deel

Gerelateerde artikels

Tiger 1200 GT Explorer

Update voor Triumph Tiger 1200

De recente introductie van de grondig vernieuwde Triumph Tiger 900 Rally Pro in de ruige onverharde Spaanse binnenlanden was voor een van de gidsen een