Happy birthday Marco!

Marco Simoncelli

Vandaag zou Marco Simoncelli zijn 36e verjaardag vieren. En op dat feestje zouden Super Sic en zijn vrienden zich ongetwijfeld eens goed laten gaan, helemaal in lijn met zijn levensmotto Sbatti i coglioni ofte I don’t give a shit.

Simoncelli is er intussen al meer dan 10 jaar niet meer en het circuit van Sepang blijft voor eeuwig het decor van zijn fatale crash in 2011. Wat hij had kunnen bereiken weten we niet, maar wat hij heeft laten zien deed een mooie en vooral spectaculaire toekomst vermoeden.

Zijn rivalen waren destijds vanwege zijn agressieve rijstijl weliswaar minder fan, maar de 250cc-wereldkampioen van 2008 leeft vanwege zijn charisma, looks en vechtlust nog steeds verder in de harten van racefans. Zo werd het circuit van Misano omgedoopt tot het Misano World Circuit Marco Simoncelli en runt zijn papa nog steeds het succesvolle SIC58 Moto3-team. Het nummer 58 mag ook nooit meer gebruikt worden in de MotoGP.

Paulo Simoncelli

Marco Simoncelli was meer dan tien jaar geleden de eerste racer die door Valentino Rossi werd begeleid richting de MotoGP. Dit leidde vervolgens tot de oprichting van de VR46 Riders Academy. Kortom, Super Sic laat een behoorlijke legacy achter. Dus ‘Happy birthday daar in de racehemel, Marco’, en een welgemeende Sbatti i coglioni erbovenop. Afsluiten (en een kropje wegslikken) doen we met dit filmpje, een tribute die MotoGP 11 jaar geleden aan Simoncelli bracht.

Simoncelli Rossi

Deel

Gerelateerde artikels