Harley-Davidson Low Rider El Diablo

Harley presenteert een nieuwe Limited Edition in de Icons Collection: de Low Rider El Diablo.

Harley-Davidsons Icons Collection is een reeks motorfietsen geïnspireerd op de meest herkenbare modellen, telkens in gelimiteerde en genummerde oplage. Na de Electra Glide Revival vorig jaar, lanceert Harley nu de Low Rider El Diablo.

De Low Rider El Diablo heeft de mosterd duidelijk gehaald bij de Amerikaanse West Coast-stijl van de jaren 80, met een vette knipoog naar de iconische Harley-Davidson FXRT van 1983. De lak is aangebracht door Gunslinger Custom Paint; om een extra diepe glans te creëren werd die laag over laag aangebracht, kers op de taart is de handgeschilderde pinstriping – zoals het hoort.


Deze duivelse Low Rider beschikt over zijkoffers die zich in een oogwenk laten demonteren, in het vooronder zit het Milwaukee-Eight 117 blok met Heavy Breather luchtinlaat. Een hoogperformante 2-in-2 shotgun-uitlaat maakt het plaatje af. De Low Rider heeft met 169 Nm genoeg punch om aan het stoplicht menig tegenstander de loef af te steken. De diepe monoseat maakt dat je daarbij lekker stevig zit.


Wil je nog meer indruk maken aan het stoplicht, dan helpt de Rockford Fosgate geluidsinstallatie die in de kuip is aangebracht en via bluetooth aangevuurd kan worden ongetwijfeld graag een handje. Met twee 5,25” woofers en twee externe tweeters gekoppeld aan een 250 watt versterker trek je moeiteloos de aandacht, mochten de aparte lak en de typische Harley-roffel nog niet volstaan.


De Low Rider El Diablo is beschikbaar in een gelimiteerde oplage van 1.500 exemplaren, en wel vanaf 30.495 in België en 35.995 euro in Nederland. Of je ziel in de schaal werpen tot korting op een El Diablo kan leiden is ons niet bekend…

Deel

Gerelateerde artikels

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.