Herfst in ‘t land: nieuwe kleuren voor Kawasaki

Blijkbaar heeft de herfst niet enkel een invloed op het loof in uw tuin, maar ook op het kleurenpalet van een welbepaald groen merk: Kawasaki loste zopas z’n nieuwe kleuren voor 2021. Afgezien van de nieuwe pelsjes – waarmee onderstaande modellen medio december al bij de dealers in de showroom zullen staan – krijgen we weinig extra info mee en ook de prijzen worden pas later meegedeeld. Dus, eh, geef vooral uw ogen de kost!

Z900

Voor wie ‘m nog niet kent, even een remindertje: de troeven van de Z900 zijn onder meer het krachtige maar soepele 4-in-lijn motorblok, een lekker sportief stuurgedrag en z’n opvallende ‘Sugomi’-styling. Voorts pakt de sportieve naked uit met onder meer tractiecontrole (KTRC), verschillende rijmodi, ABS, een TFT-kleurendisplay, bluetoothconnectiviteit en ledverlichting.

Vulcan S

Voor de stadscruisers heeft Kawa z’n Vulcan S in het gamma. Die heeft een 649cc parallel-twin aan boord (kan op A2 gezet worden), heeft een lage zithoogte en verstelbare rem- en koppelingshendel. Toegankelijkheid troef. Voorts biedt Kawasaki voor de Vulcan S het ‘ERGO-FIT’-systeem (optioneel) waarmee je je Vulcan S indien nodig nog verder kan aanpassen naar je lichaamsbouw. Denk aan verstelbare voetsteunen, en zadels waardoor je makkelijker naar het stuur reikt.

Ninja 1000SX

En om te eindigen, ‘the artist formally known as Z 1000SX’: de Ninja 1000SX. Die heeft het gekende 1.043cc vier-in-lijnblok met 142 pk en 111Nm aan boord, en hoopt zieltjes te winnen met een stevig en standaard sporttouringpakket: verstelbare ruit, up/down quickshifter, comfortabele zitpositie, geïntegreerde rijmodi, bochten-ABS, tractiecontrole, elektronische cruisecontrole, en een TFT display met bluetoothconnectiveit. En voor wie de hort op wil, is er optioneel een set bijpassende zijkoffers te verkrijgen.

Deel

Gerelateerde artikels

Honda MSX125 Grom

Honda Grom krijgt update 

In 2021 kreeg de MSX125 Grom een compleet nieuw jasje aangemeten, inclusief een krachtiger blokje met een vijfde versnelling en een nieuw lcd-dashboard met versnellingsindicator.