Hij komt echt: Kawasaki Ninja 7 Hybrid

Kawasaki Ninja 7 Hybrid

Ze zitten momenteel niet stil bij Kawasaki. Als allereerste motorfabrikant ter wereld introduceren de groenen (vrij letterlijk, in dit geval) een hybride motorfiets; de Ninja 7 Hybrid. Dit nieuwe model moet de voordelen van twee verschillende types aandrijvingen naadloos combineren, aldus Kawa.

Het hart van de Ninja 7 Hybrid wordt gevormd door een nieuwe 451cc paralleltwin gekoppeld aan een handgeschakelde/automatische versnellingsbak en een elektrische tractiemotor plus accu. Deze naar motornormen nogal futuristische combinatie moet onder andere een uitstekende acceleratie paren aan een zeer laag benzineverbruik.

Kawasaki Ninja 7 Hybrid

Het totale vermogen bedraagt 43,5 kW (59 pk), wanneer de E-boost-functie is ingeschakeld stijgt dat naar 51,1 kW (70 pk). Rijders kunnen kiezen uit drie rijmodi (Sport-Hybrid, Eco-Hybrid en EV) die elk een geheel eigen karakter hebben en geschikt zijn voor uiteenlopende rijsituaties.

Andere innovaties zijn de stationaire stop waarbij de verbrandingsmotor uitgeschakeld wordt bij stilstand om brandstof te besparen, de startpositiezoeker (ALPF) die – indien geactiveerd – automatisch de eerste versnelling selecteert bij stilstand en een Walk Mode om voor- en achteruit manoeuvreren gemakkelijker te maken.

Kawasaki Ninja 7 Hybrid

De vrij lang ogende Ninja 7 Hybrid doet het met een speciaal ontworpen trellis frame waarbinnen brandstofmotor, elektrische tractiemotor en de accu compact gemonteerd konden worden. Een optimale gewichtsverdeling is met al die verschillende componenten natuurlijk belangrijk.

Qua styling legt Kawasaki bij de Ninja 7 Hybrid de focus op z’n groene inborst, getuige de speciale kleurstelling en een ‘doorzichtig’ kuipdeel waarbij de accu goed zichtbaar is. Het full colour TFT-display is voorzien van smartphoneconnectiviteit, te koppelen via de Kawasaki Rideology app.

Kawasaki Ninja 7 Hybrid

De volledige specificaties, prijs en beschikbaarheid worden binnenkort bekendgemaakt. Volgende week rijden we al met de Ninja 7 Hybrid, dus stay tuned!

Deel

Gerelateerde artikels

Mutt DRK-01 250 Deluxe

MUTT Motorcycles lanceert DRK-01

Het Britse MUTT, dat focust op 125 en 250cc scramblers, komt met een compleet nieuw model: de DRK-01. Voor het eerst maakt het merk daarvoor

Yamaha XSR900 GP

Kort getest: Yamaha XSR900 GP

Knijp je ogen samen, tuur door je wimpers naar de XSR900 GP en je ziet eind jaren 80 GP-racers, je ziet Lawson, Rainey, je ruikt

Ducati Streetfighter Supreme

Ducati Streetfighter V4 Supreme

Ducati staat zo onderhand bekend om commerciële samenwerkingen waarin vooral de goedgevulde portemonnee centraal staat en de nieuwste collaboratie met kledingmerk Supreme kan naadloos in